XS
SM
MD
LG

Šumadija iz Aranđelovca spremna za početak prvenstva

Foto: H.D.Vujanović

Srpskoligaš iz Aranđelovca je pripreme za novu sezonu, koja inače počinje 15. avgusta, započeo još 7. jula. Trener Neško Milovanović računa na 22 igrača i 3 golmana i kaže:

- Bazični deo, koji igrači najmanje vole zbog trčanja, odrađen je na terenima fudbalskog kluba i u parku Bukovičke banje. Obzirom da je držano 2 treninga dnevno dolazi se do cifre od ukupno 70 odrađenih treninga. Uz to su odigrane i 4 pripremne utakmice uz skor od 3 pobede i jedan nerešen rezultat. Za vikend je odigran meč protiv, takođe srpskoligaša, Gruže i izvojevana pobeda od 2:0. Zadovoljan sam trčanjem i zalaganjem igrača, kao i željom za napredovanjem. Sledeći ozbiljan test i generalka pred početak prvenstva je protiv imenjaka Šumadije iz Kragujevca, dok će igrači sa manjom minutažom imati proveru protiv zonaša Karađorđa iz Topole. 

Neško Milovanović - foto: lična arhiva

- Otišlo je 7 igrača, a još dvojica su izrazili želju da nas napuste, dok smo dvojicu doveli, a u pregovorima smo sa još trojicom - kaže Milovanović i nastavlja... - Najbitnije mi je da je okosnica ekipe ostala i da je svlačionica mirna, igrači zadovoljni, jer su do poslednjeg dinara isplaćeni. Mora se priznati da je to danas najvažnije za neki mir i normalan rad bez trzavica. Velike zasluge za finansijsku stabilnost kluba ima predsednica Marija Preković sa kojom imam odličnu saradnju, kao i Skupština opštine Aranđelovac. 

Na kraju treba reći da su ambicije kluba, plasman među prvih 5 ekipa i da se nikako ne ponovi jesen od prošle godine kada je Šumadija imala samo 13 osvojenih bodova. Ukoliko se ukaže prilika za osvajanjem prvog mesta probaćemo da je iskoristimo, mada aranđelovačkoj publici mogu jedino da obećam ofanzivnu i napadačku igru na gol više, a najbitnije je da u ekipi vlada disciplina i uzajamno poštovanje - završava svoju besedu trener Šumadije.