XS
SM
MD
LG

U Japanu otvoren prvi esports hotel: e-Zone Cyber Space

Japan je oduvek bio poznat po svojim čudnim i inovativnim idejama, od kockastih lubenica i kapsularnih kreveta do penzionerskih esports centara. Esports hotel nam zbog toga nije nikakvo iznenađenje.

Uprkos njihovoj bizarnoj reputaciji, Japanci ipak nisu prvi koji su otvorili ovakav tip ustanove, već Južni Korejci. Japan je u svakom slučaju ponovo za nijansu postala primamljivija turistička destinacija, posebno za gejmere. Trenutna COVID-19 pandemija malo otežava situaciju za strance, ali s druge strane uvodi hotelske popuste.

Devetospratni hotel ima 94 sobe, u kojima možete naći vrhunske računare. Osim klasičnih spavaćih soba, hotel poseduje i 71 unikatnu ”kabinu”, koje su namenjene isključivo za gejming – u njima ćete naći samo moćan PC. Tri od devet spratova su gejming specifični, dok ostali izgledaju kao standardni hotel.

Cene zavise od tipa sobe. Postoje klasične gejming spavaće sobe, koje mogu biti dvokrevetne i četvorokrevetne. Pobrinite se da dođete punih novčanika jer noć u ovakvim sobama košta između 100 i 300 evra. Drugi tip sobe su već pomenute ”kapsule”, koje imaju raspored nalik na spavaonice. Noć u ovim sobama je nešto jeftinija, sa cenom između 40 i 60 evra.

Ko planira da posle pandemije skokne do Osake i provede noć u e-Zone Cyber Space-u?