XS
SM
MD
LG

Prvi radni dan Napretka iz Popinaca

Napredak započeo pripreme

Kao i većina klubova, koja drži do imena i ugleda, tako je i FK Napredak iz Popinaca započeo pripreme pred novu, 2020/. 2021. takmičarsku sezonu. Oživeo je čuveni teren, jedan od najkvalitetnijih u Sremu: trener Čeda Gužvić i predsednik Zoran Kokanović (po potrebi i prvotimac), organizovali su prvu prozivku igrača, odn. prvi trening.

  - Za fudbalere Napretka bila je neplanirano duga pauza – kaže Zoran Kokanović – Međutim, za čelnike kluba, praktično, nije bilo odmora. Trudili smo se da održavamo teren, tribine, klubske prostorije... Igrački kadar je pojačan, odn. osvežen. Vratili su nam se iz Donjeg Srema 2015 Nenad Mitrović i Nikola Ragastovac. Ono što nam je veoma bitno bilo, zadržali smo sve igrače.

  Sportskoj, odn, fudbalskoj javnosti je dobro poznato da je Napredak jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Sremu i da ove godine slavi vek postojanja.

  - Vredan jubilej dostojno ćemo obeležiti – nastavlja predsednik Kokanović – Radi se dokumentarni film o fudbalu u Popincima. Ako nas ova trenutna situacija ne moremeti, premijera filma bi trebalo da bude sa Slavu Popinaca, 26. jula. Tim povodom, gostovaće nam i jedan od najrenomiranijih klubova. No, videćemo još šta će biti.

  Golman Dragi Nikolić je najiskusniji prevotimac, 1971 godište.

  - Iza nas je prvi trening – ističe Nikolić – U novu sezonu ćemo ući poprilično pojačani. Ambicij su nam da budemo stabilan sremskoligaš, ali i da iskoristimo prilike za nešto više.

  Prebogata karijera je iza Nikolića.

- Pošto sam iz Batajnice, počeo sam svojevremenu u BSK-u – vraća film Dragi Nikolić - Dalje su sledili: Budućnost iz Dobanovaca, BASK iz Beograda, povratak u BSK, pa Omladinac iz Novih Banovaca, prvi put u Napredak iz Popinaca, Sloga iz Krnješevaca, Podunavac iz Belegiša, pa ponov o Napredak, gde ću i okončati karijeru i to su sredini koja se poslednjih godina „fudbalski probudila“. Drago mi je da se klub polako vraća na mesto, koje mu po svemu pripada.

  U fudbalskom svetu dobro je poznato ime Čede Gužvića, šefa struke u Napretku.

- Posle preduge pauze, započeli smo pripreme, koje bi trebalo da traju 25 radnih dana – raportira trener Gužvić – Pored treninga, planiramo 7-8 kontrolnih mečeva. Prva provera biće nam 11. jula protiv Jedinstva iz Stare Pazove. Biće uzglavnom utakmice protiv klubova iz viših rangova. U svakom slučaju, imamo sve uslove da se dobro pripremimo za jednu napornu sezonu. Svi se nadamo da normalno proteći. Nadamo se mestu među prvih nekoliko ekipa.

Trener Čeda Gužvić