XS
SM
MD
LG

Iz Širokog u Cibonu

Domagoj Čavlović

Direktor Cibone Domagoj Čavlović je za Index.hr pojasnio detalje transfera Matea Drežnjaka u Cibonu. Mladi košarkaš je napustio Široki i pojačao redove zagrebačke Cibone, a Čavlović je u razgovoru za hrvatske medije govorio o odšteti koju je hrvatski klub platio bh. sastavu. 

- Kad uzmemo cijelu priču s Nakićem, on nam je praktički besplatan jer bismo plaćanjem ugovora nekog iskusnijeg i skupljeg igrača naposljetku više potrošili. Što se Drežnjaka tiče, ne smijem o konkretnim ciframa jer mi to brani potpisani ugovor sa Širokim, ali da ovako karikiram - bilo bi nam nemoguće isplatiti 100.000 odjedanput, no dogovorili smo isplatu na tri rate plus dio odštete koju će Široki dobiti kad igrač jednog dana ode. Dio ćemo platiti iz ovogodišnjeg budžeta, dio ćemo uzeti od iduće godine, demisticirao je Čavlović finansijsku pozadinu ovih transfera.

Iz Hercegovine stižu informacije da je ukupna odšteta Širokom za Drežnjaka oko 180 hiljada eura.

- No, mogli smo dogovoriti ne znam kakvu odštetu i ugovore, ali da sami igrači u Ciboni ne vide perspektivu i da ne vjeruju u nas, ništa od svega toga ne bi bilo.

Bilo kako bilo, čini se da je transfer Drežnjaka u Cibonu jedan od najvećih u historiji bh. košarke, a prethodno su također iz kluba sa Pecare pravili sjajne transfere ukoliko uzmemo u obzir odlaske Darka Planinića i Stanka Baraća.