XS
SM
MD
LG

Svi smo mi jedan tim

Predsednik SSK Miloš Simović i gradonačelnik Kraljeva dr. Predrag Terzić upoznali ministra Udovičića sa radovima na Atletskom stadionu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa saradnicima posetio je Kraljevo. U pratnji gradonačelnika dr. Predraga Terzića on je obišao kultne sportske terene pod obalom, radove na rekonstrukciji atletskog stadiona, dok je posetu završio obilaskom radova na izgradnji fiskulturne sale osnovne škole u Žiči.

Resorno ministarstvo, na čijem sam čelu, ima odličnu saradnju sa gradom Kraljevom, sa SS grada na Ibru i brojnim klubovima i organizacijama. Uložili smo u proteklom periodu mnogo sredstava, sređivali podtribinski prostor nove dvorane, izgradili trim stazu i dve teretane na otvorenom, sada se provode kraju radovi na fiskulturnoj sali OŠ „Živan Maričić“ u Žiči. To je važno kako za 411 učenika ove škole, tako i za meštane Žiče koji će od jeseni imati mogućnosti da se rekreiraju i žive zdravije. Svi radimo kao jedan tim, to me raduje i to je primer kako se stvari mogu urediti i uraditi na najbolji način. Uskoro će biti gotov Atletski stadion, rađen je po svetskim standardima i Kraljevo može biti ponosno što će imati takav reprezentativni objekat. I Srbija je ponosna što je sve više gradova sa odličnom infrastrukturom bez koje nema napretka u sportu. Sve je to uslov da imamo zdravije društvo – naglasio je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije.

Učenici iz Žiče uskoro će na rasdpolaganju imati novu fiskulturnu salu - zajednički snimak sa ministrom Udovičićem i gradonačelnikom Kraljeva Terzićem

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, razgovarao je sa učenicima osmog razreda OŠ „Živan Maričić“ u Žiči, kao i sa njihovim nastavnicima, interesovao se za završni test koji je počeo danas i poželeo da naredne školske godine maksimalnno iskoriste novu sportsku salu i više se bave sportom i rekreacijom.

Bivši košasrkaša, danas kvadriplegičar, Danilo Jovanov u razgovoru sa ministrom Udovičićem

Saradnja grada Kraljeva sa gospodinom Udovičićem i resornim ministarstvom je izvanredna. Zahvaljujući njihovim ulaganjima urađeno je u prethodnom periodu mnogo, ali već mogu da kažem da će biti i više. Izgradnja fiskulturne sale u Žiči, pri matičnoj školi, od ogormne je važnosti. Tu ne dobijaju samo đaci, već svi žitelji Žiče. Želimo da još više realizujemo ovakvih projekata na teritoriji grada Kraljeva, jer oni su žila kucavica daljeg razvoja i napretka. Preneli smo ministru Udovičiću da želimo još da ulažemo u sport i siguran sam da ćemo dobiti podršku u godinama koje dolaze – naglasio je dr. Predrag Terzić gradonačelnik Kraljeva.

Zajednički snimak juniora i rukovodstva KK Sloga sa ministrom Vanjom Udovičićem

Podsetimo, za izgradnju sale pri OŠ „Živan Maričić“ grad je opredelio 3,6 miliona dinara za izgradnju temelja, dok je ministarstvo omladine i sporta za ovaj projekat izdvojilo 45 miliona dinara. Sala bi trebalo da bude gotova do početka nove školske godine.