XS
SM
MD
LG

Blizu smo gubitka sezone

Aleksandar Čeferin

Prvi čovjek Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin ističe da bi sezona mogla da bude izgubljena ako se lige ne nastave u junu.

Svijet se suočava sa pandemijom koronavirusa, zbog čega su prvenstva u mnogim zemljama suspendovana i ne zna se kada će se nastaviti.

"Imamo tri opcije - da ponovo počnemo sredinom maja, u junu ili krajem juna. Ako se nijedna od njih ne ostvari, sezona će biti izgubljena. Ipak, postoji mogućnost da naredna počne kasnije. Vidjećemo šta je najbolja opcija za klubove", rekao je Čeferin i dodao:

"Ako klubovi počnu da igraju, mogli bismo da odigramo do kraja i evropske kupove. Pa, neka se igraju istih dana kada i mečevi domaćih prvenstava".

Zbog ozbiljne situacije u Italiji, UEFA se našla na meti kritika jer nije odložila utakmicu Atalanta – Valensija, koja je bila biološka bomba za cijelu državu.

"Kada se igrala ta utakmica, igrao se fudbal u cijeloj Evropi. Čuo sam idiotske kritike što se tiče meča u Milanu. Tog 19. februara niko nije mogao da zna da će Lombardija biti centar epidemije. Ko smo mi pa da kažemo da meč ne može da se igra? Postoje nadležne institucije za to", istakao je Čeferin.

Zbog ovakve situacije odloženo je Evropsko prvenstvo za narednu godinu.

Izvor: AntenaM