XS
SM
MD
LG

Senzacionalni šampion Rolan Garosa

Foto: Tennis World USA

Gren Slem turniri znali su često prirediti iznenađujuće ishode i injedriti iznenađujuće šampione. Tako je bilo i sa Rolan Garosom 2004. godine.

Gaston Gaudio bio je dobar teniser. Osvojio je u karijeri osam titula, bio je i peti na svijetu i faktički od 1999. godine pa do 2005. stalno je napredovao. Kasnije su povrede uzele maha pa Gaudio i nije ostvario svoj maksimum. Međutim, Rolan Garos 2004. godine pamtiće zauvijek.

Gaudio je došao na taj turnir bez prevelikih očekivanja. Već na startu imao je pravi test protiv zemljaka Kanjasa. Uspio ga je pobjediti u pet setova i nakon dva dana tenisa. Kasnije je pobjeđivao Enkvista, Igora Andrejeva, Hjujta i Nalbandiana. Tako je zakazao i veliko filnale sa zemljakom Korijom.

Giljermo Koria odlično je otvorio meč. Dobio je prva dva seta sa 6-0 i 6-3  djelovalo je da ide ka tituli. Ipak, Gaudio se nije predao. Dobio je naredna dva seta sa 6-4 i 6-1 te je izborio peti set. U fantastičnom petom setu bolji je bio Gaudio te je sa 8-6 dobio ovaj set.

Tako je postao besmrtan budući da je postao Gren Slem šampion. To je bila jedna od najvećih senzacija kada je Rolan Garos u pitanju ikad. Koliko je Gaudio priredio iznenađenje govori podatak da nikada nije igrao ni četvrtfinale na GS, mimo titule u Parizu.