XS
SM
MD
LG

Marko reprezentativac Evrope

U Antaliji u Turskoj na drugom, od dva vezan turnira za dečake i devojčice do 14 godina (ITF/Tennis Europe 14 & Under Development Championships), u organizaciji Svetske teniske federacije (ITF) i Tennis Europe, član Teniskog kluba Doboj, Marko Maksimović ponovo je ostvario fantastičan uspjeh. Nakon osvajanja prvog turnira u singlu i osvojenog drugog mjesta u dublu, u Antaliji, Marko je ponovo i na drugom turniru ostvario veliki uspjeh.

Predzadnjeg dana turnira, 12. marta, u singlu Marko je pobjedom u polufinalu obezbjedio borbu i za još jedan trijumf. Istog dana, zajedno sa svojim dubl partnerom iz reprezentacije Fatihom Šišićem, Marko je osvojio dubl turnir, rezultatom 6-2, 4-6, 10-5. Nakon prve singl, osvojena je i prva titula u dublu.

Zadnjeg dana drugog turnira, 13. marta, Marko je trebao da igra finale sa Moldavcem Kazakom (17. igrača na rang listi Tennis Europe) koga je Marko već ubjedljivo pobijedio u polufinalu prvog turnira u Antaliji. Nažalost, zbog opšte situacije u čitavom svijetu vezanom za korona virus, došla je odluka od Međunarodne teniske federacije, da se prekidaju svi turniri u svijetu, uključujući turnir u Antaliji. Tako da zadnjeg dana turnira finale zbog zabrane i bezbjednosti svih učesnika, finale nije ni odigrano.

Ipak moramo reći da i pored neodigranog zadnjeg finala, Marko je od svih učesnika ostvario najbolji uspjeh. Osvojio je jednu titulu u singlu, jednu titulu u dublu, jedno drugo mjesto u dublu i jedno finale u singlu (opravdano neodigrano).

Ovaj Markov uspjeh je poseban i zbog toga što nijedan junior sa ovih prostora to nije uradio: od četiri moguća finala, Marko je sva četiri ostvario.

I na kraju, pored titula i velikog broja osvojenih bodova na rang listi (ostaje velika žal za tim da zbog opšte situacije, i preporuka Teniske federacije ceremonija zatvaranja turnira i dodjela nagrada i pehara nije ni održana), najveća nagrada Markova je sledeća:

Marko je od strane Međunarodne teniske Federacije (ITF) i Tenniseurope izabran u TIM EVROPE. To znači da će kao član teniskog Tima Evrope tokom mjeseca jula i avgusta ove godine “krstariti” po teniskim najjačim turnirima Evrope u svojoj kategoriji u pratnji stručnog tima i trenera ITF-a i Tenniseurope u Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj i Španiji.

Zaista veliki uspjeh za tenis u BiH, Republici Srpskoj i Grad Doboj.