XS
SM
MD
LG

Korona zaustavila i tenisere

Nema tenisa do daljeg! Po nezvaničnim informacijama neće ga biti u narednih šest neđelja. Ali, ono što jeste pouzdana i najnovija vijest je da je otkazan masters u Majamiju.

Informaciju je najprije otkrio, pomalo bizarno, otac tenisera Fabija Fonjinija na društvenim mrežama, a onda su malo potom i italijanski mediji, među kojima je i Skaj sport, objavili da je i drugi turnir u SAD, poslije Indijan velsa, otkazan zbog virusa korona.

Organizator je juče objavio da sve ide po planu i da nema razloga za otkazivanje takmičenja, ali situacija na Floridi se pogoršala, a uz to, sasvim sigurno, presudio je i glas tenisera, koji nisu bili za to da se igraju sa zdravljem i da nastupe u Majamiju. Čak je Rafael Nadal otišao za Španiju čim je otkazan Indijan Vels i nije bio siguran da će igrati na Floridi čak i da nije bilo odlaganja.

Naredni turnir po kalendaru na kojem bi trebalo da igraju najbolji igrači planete je masters u Monte Karlu, koji je početak sezone na šljaci, a koji je zakazan za 12. april.