XS
SM
MD
LG

Mozli pogiurao Partizan

Partizan. Budućnost /Štark Arena

Pred 16.531 gledaocem, crno-beli su u Štark Areni savladali Budućnost Voli sa 87:82 (19:23, 28:22, 21:19, 19:18) i tako zauzeli prvo mesto na tabeli regionalnog šampionata. 

Partizan NIS je ponovo lider regionalnog šampionata! U XIX kolu ABA j.t.d. lige, crno-beli su pred rekordom posetom svih vremena od kad se igra regionalna liga, savladali Budućnost Voli sa 87:82. Od starta meča, gosti su bili nešto efikacsniji, da bi sredinom druge deonice došli i do +12. Ipak, crno-beli su uz podršku 16.531 navijača uspeli da brzo sustignu prednost i nakon 20 minuta igre imaju dva poena prednosti. 

U drugom poluvremenu, crno-beli su nekoliko puta uspevali da steknu više od 5 poena prednosti, ali su gosti zahvaljujući šutu za tri poena, ostajali "u igri" do samog kraja susreta. U poeslednjih 60 sekundi, crno-beli su ušli sa +5, a nakon po jednog pogotka sa obe strane, tom razlikom je meč i okončan. 

Na konferenciji za medije, održanoj nakon utakmice, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je izjavio: 

„U ponedeljak smo igrali protiv Crvene zvezde u gostima, u sredu protiv Virtusa u gostima, a u nedelju protiv Budućnosti kod kuće. Preživeli smo, to je najvažnije. Izgubili smo par igrača, ali igrali smo tvrdo, borili se, grešili, ali na kraju mislim da smo zaslužili pobedu. Uradili smo sve što smo mogli da bismo dobili utakmicu. Njihova dva igrača postigla su 12 trojki kombinovano. Trener treba da misli i radi, a moji igrači da uživaju i malo se odmore. Bilo je mnogo naporno. Razmisliću kako da sredim neke stvari", istakao je Trinkijeri. 

Naredni izazov za crno-bele je odbrana Kupa "Radivoj Korać" koju će početi u petak, 14. febrara protiv Borca u Nišu. 

Partizan NIS; Volden 12, Zagorac 7, Pejdž 20, Mekadu 2, Jaramaz 19, Veličković 12, Birčević, Janković 6, Tomas 5, Pejners, Trifunović, Mozli 4

Budućnost Voli: Kobs 13, Ivanović 7, Šehović 21, Martin 10, Ilić, Tili, Nikolić, Kilpatrik 3, Božić, Popović 2, Mejers 8, Nikolić 18

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV) 

Izvor:KK Partizan