XS
SM
MD
LG

Bajić: Da pobijedimo i obezbijedimo opstanak

Foto: ABA liga

Pred košarkašima Igokee je jako bitna utakmica. U 19. kolu ABA lige, Igokea dočekuje Krku i pobjedom bi došli na korak od opstanka. Trener Dragan Bajić ne bježi od uloge favorita ali je i svjestan snage rivala.

„Došli smo u poziciju da eventualnom pobjedom u ovom duelu gotovo obezbjeđujemo opstanak u ABA ligi. Neće biti lako doći do cilja. Ekipa Krke je jako specifična.Može da zada puno problema svakom rivalu, i kroz odbranu i napadački. Bitno je da jako uđemo u utakmicu. Krka je u proteklom periodu imala kadrovskih problema, Glen Kouzi nije igrao, baš kao i Paolo Marineli. To su praktičnmo dva plejmejkera jako bitna za njihovu igru i rotaciju. Ivan Ramljak, Marko Jošilo i Luka Lapornik su vrlo nezgodni jer mogu da preuzimaju sve pozicije. Dalibor Đapa i Jure Balažić mogu da rašire igru jer šutiraju i za tri poena. Ipak, opet naglašavam da zavisimo sami od sebe. Treba da uđemo maksimalno, da kroz odbranu nametnemo agresivnost i iskoristimo svoje šanse“, rekao je Bajić.

Meč između Igokee i Krke na programu je u nedelju od 20h. Do sada Krka nikada nije slavila u Laktašima i Igokea se nada da će se tradicija nastaviti.