XS
SM
MD
LG

Poznat raspored utakmica u rukometnim kvalifikacijama za Tokio

Foto: ihf.info

Svjetska rukometna federacija (IHF) saopštila je raspored utakmica u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, gdje će svoju šansu tražiti rukometašice Srbije i Crne Gore, te rukometaši Hrvatske i Slovenije.

Rukometašice Srbije će igrati u grupi u Mađarskoj, a prvi meč 20. marta će igrati protiv Rusije, dan kasnije sa domaćinom i turnir će zatvoriti protiv Kine 22. marta.  Selekcija Crne Gore je domaćin Norveškoj s kojom će se sastati u prvom kolu, zatim slijedi duel Kazahstanom i onda vjerovatno meč odluke protiv Rumunije 22. marta.  U prvoj grupi pored domaćina Španije igraju Švedska, Senegal i Argentina, a po dvije najbolje reprezentacije iz svake grupe će ići u Japan.

Evropske vicešampione, Hrvate, čeka težak posao u Francuskoj gdje će protiv domaćina otvoriti turnir 17. aprila, poslije toga slijede utakmice sa Portugalijom i Tunisom. Slovenci putuju u Njemačku i tu će prvo igrati protiv Alžira, da bi im uslijedili najbitniji dueli sa domaćinom i Švedskom. U preostaloj grupi Norvežani će ugostiti Brazilce, Čileance i Južnokorejance, a kao i u ženskoj konkurenciji i ovdje najbolje dvije selekcije iz svake grupe će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.