XS
SM
MD
LG

Od Zadra ostalo samo ime

Partizan - Zadar

U17. kolu ABA j.t.d. lige, crno-beli su savladali tim iz Dalmacije sa 87:60 (12:13, 31:13, 18:18, 26:16) i na taj način zadržali lidersku poziciju u regionalnom šampionatu.

Partizan NIS je upisao 11. uzastopnu pobedu na domaćem terenu u svim takmičenjima! Na taj način, Parni valjak je zadržao lidersku poziciju na tabeli ABA  lige sa 14. ostvarenih pobeda. Nakon tvrdog početka utakmice, crno-beli su prvu prednost stekli u drugom delu pre četvrtine kada je rezultat glasio 8:6. I u nastavku prve deonice viđena je čvrsta borba na parketu dvorane „Aleksandar Nikolić“, a gosti iz Zadra su nakon uvodnih 10 minuta košarke imali minimalno vođstvo 12:13.

Ekipa Partizana NIS, preokrenula je rezultat početkom druge četvrtine i od tog trenutka pa sve do kraja meča, crno-beli su imali prednost. Do odlaska na petnaestominutni odmor, crno-beli su napravili seriju 15:3 i tako rešili prvo poluvreme rezultatom 43:26.

Prednost je nastavila da raste početkom treće četvrtine i do finiša ovog perioda igre, razlika se nije spuštala ispod +20 u korist crno-belih. U poslednjoj deonici Partizan je bez većih problema priveo meč kraju u sjajnoj atmosferi svog nekadašnjeg doma. Nakon trojke Stefana Birčevića, razlika je glasila i maksimalnih +30, a meč je okončan rezultatom 87:60.

Na konferenciji za medije održanoj nakon utakmice, trener crno-belih, Andrea Trinkijeri je izjavio:

„Imali smo jako loš start, bili jako spori i teški. Izgledalo je kao fudbalska utakmica u kojoj je bilo 0:0. Bilo je baš loše, onda smo se polako rastrčali, bili smo malo bolji. Na kraju smo napravili posao kako treba. Nije lako igrati ovakve utakmice, kada stiže utakmica u sredu koja zahteva puno stvari, da se dobro igra. Napravili smo timski posao“, istakao je Trinkijeri.

Narednu utakmicu Partizan NIS igra već u sredu, 29. januara, kada će u okviru Top 16 faze 7Days EvroKupa dočekati Darušafaku, takođe u hali „Aleksandar Nikolić“.

Partizan NIS; Volden 5, Zagorac, Pejdž 6, Gordić 5, Mekadu 13, Jaramaz 13, Veličković 10, Birčević 9, Janković 6, Tomas, Trifunović 12, Mozli 8

Zadar: Uljarević, Alen 4, Ivanov 8, Ahmed 5, Palokaj, Vuković 13, Junaković, Mavra 7, Fundić 19, Planinić, Keler 2

A kako je večerašnji meč izgledao iz ugla kamere BC Partizan TV, kao i izjavu Uroša Trifunovića, pogledajte na: 

(Foto: Dragana Stjepanović, video: ABA j.t.d. liga / BC Partizan TV)