XS
SM
MD
LG

AO: Milman ''ispustio'' Federera

Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Australijan Opena. On je nakon četiri sata tenisa savladao Milmana sa 3-2.

Foto: AFP

Milman je dobro otvorio meč. U četvrtom gemu napravio je brejk i poveo je sa 3-1. Pri vodstvu 5-3 servirao je za set ali je Federer napravio brejk. U narednom gemu Milman pravi novi brejk te sa 6-4 dobija prvi set. U drugom setu obojica su bili izuzetno dobri na servisu pa je set otišao u taj brejk. Tu se Milman potpuno ''ugasio'' i Federer je dobio taj brejk sa 7-2.

U trećem setu obojica su bili sigurni na servisu. Tako je bilo do desetog gema kada Federer pravi brejk i dobija set sa 6-4. U četvrtom setu vidjeli smo jedan brejk. U sedmom gemu napravio ga je Milman te je na kraju sa 6-4 dobio set.

Milman je napravio brejk na startu petog seta i poveo je sa 2-1. No, nije uspio potvrditi brejk pa je Federer došao do 2-2. Potom s obojica čuvali svoje servise. U devetom gemu Milman je imao dvije brejk šanse ali se Federer izvukao i došao do 5-4. Na kraju je o pobjedniku odlučivao super taj brejk.

Milman je sjajno otvorio super taj brejk. Napravio je mini brejk i poveo je sa 3-0. Održavao je taj mini brejk prednosti i igrao sjajan tenis. Kada je napravio još jedan mini brejk i poveo sa 8-4, djelovalo je da je kraj. Ipak, stegla mu se ruka a Federer je to znao iskoristiti te preokretom dobiti taj brejk sa 10-8.