XS
SM
MD
LG

AO: Nole u drugom kolu

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Australijan Opena. Nole je u prvom kolu savladao Nijemca Štrufa sa 3-1.

Foto: ATP Tour

U prvih pet gemova nije bilo brejkova. U šestom gemu prvog seta Nole pravi brejk te dolazi do 4-2. Pri vodstvu 5-2 imao je i set loptu na servis Štrufa ali se Nijemac izvukao. Nole je servirao za set, odigrao izuzetno loš gem i Nijemac je napravio brejk. Set je na kraju otišao u taj brejk. U njemu je spretniji bio Nole te ga je dobio sa 7-5.

Nole sjajno otvara drugi set te pravi brejk na startu. Čuvao je brejk prednosti bez većih problema a onda je u sedmom gemu napravio još jedan brejk. Dupli brejk prednosti potvrdio je u narednom gemu te je sa 6-2 dobio drugi set.

Treći set Štruf otvara brejkom i vodstvom 2-0. Ipak, Nole brzo pravi ribrejk i smanjuje na 2-1. U šestom gemu novi brejk. Napravio ga je Štruf te je poveo sa 4-2. Imao je Nole brejk šanse u narednom gemu ali je Nijemac potvrdio brejk. Na kraju je Štruf napravio još  jedan brejk te je sa 6-2 dobio treći set.

Nole brejkom otvara četvrti set. Pri vodstvu našeg tenisera od 3-1, desio se novi brejk. Napravio ga je Đoković te je poveo sa 4-1. To je bio početak kraja za Nijemca. Nole je prvo potvrdio brejk a onda napravio još jedan, te je sa 6-1 dobio četvrti set.

Nole će u drugom kolu igrati protiv pobjednika meča Ito - Gunesvaran.