XS
SM
MD
LG

Velike promene u rumskom Prvom maju

Slobodan MIlosavljević, predsednik Prvog maja

Prvi deo sezone u Srpskoj ligi – Vojvodina, za fudbalske poslenike iz Rume ne pamti se po dobrom. Novajlija, Prvi maj, nije se snašao najbolje u novom rangu takmičenja.

 - Nismo zadovoljni ostvarenim rezultatima – ističe Slobodan Milosavljević, predsednik kluba – Dobro smo krenuli i jedno vreme smo bili 7 – 8 na tabeli. Na žalost, ušli smo u seriju od šest uzastopnih poraza, te smo jesenji deo prvenstva završili na 13 mestu. Prema postojećem stanju, iz lige ispadaju dve poslednjeplasireane, dok bi ekipa ekipa sa 14 mesta igrala baraž. Nalazimo se u opasnoj zoni, što nas je primoralo da napravimo velike promene. Sve linije u timu moramo pojačati, te ćemo igrački kadar osvežiti sa 6 – 7 novih igrača, o čemu će sportska javnost biti blagovremeno obaveštena. Ono što je sigurno, ekipu su napustili Šegavac, Soković, Pejić i Arsić. Kako bi se novi igrači što brže uklopili u ekipu, do prvog prolećnog kola odigraćemo više kontrolnih utakmica. Prva provera je protiv Mačve iz Bogatića (1. februar). Još uvek tražimo rivala za termin dan kasnije. Potom slede: Hajduk iz Divoša (9. februara), Sloboda iz Donjeg Tovarnika (16. februara), Borac iz Prigrevice (19. februara), Lokomotiva iz Beograda (23. februara). Generalna provera bi nam bila utakmica protiv Omladinca iz Novih Banovaca 29. februara.

Uporedo sa stvaranjem što konkurentnije ekipe, čelnici Prvog maja sve čine da bi svojim igračima stvorili što optimalnije uslove za treniranje, a navijačima bolji konfor na tribinama.

- Lokalna samouprava, na čelu sa prvim čovekom rumske opštine Slađanom Mančićem, maksimačno nam je izašla u susret – nastavlja predsednik Milosavljević – Klubske prostorije su sređene, kao i ograda oko terena. Pokrivene su tribine, sa 300 mesta za sedenje. Zbog preopterećenosti terena, na kojem rade pet različitih generacije, „priporitet prioriteta“ nam je izgradnja pomoćnog terena dimenzija 60 x 40 metara.

Opšte je uverenje javnosti iz ovih krajeva, da Ruma kao sportska (fudbalska sredina) zaslužuje da ima stabilnog srpskoligaša.