XS
SM
MD
LG

Pao i Kazahstan

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je u Kumamotu selekciju Kazahstana 30:21 (13:11) u drugom kolu C grupe Svjetskog prvenstva u Japanu. To je drugi trijumf naše selekcije, nakon što je na startu slavila protiv Senegala 29:25 (14:15).

Izabranice selektora Pera Johansona ni u drugom meču na šampionatu nijesu bile na najvišem nivou, ali su na kraju ostvarile ubjedljivu pobjedu i napravile lijepu uvertiru za ono što ih očekuje u nastavku prvenstva. Slijedi dan pauze, a potom prvi od tri meča odluke za plasman u glavnu rundu – protivnik će biti Mađarska.

- Zadovljan sam zbog ubjedljive pobjede i što su sve igračice dobile priliku. Naravno morali smo da ranije prelomimo meč u svoju korist. Kazahstan ima specifičan način igre i bili su težak protivnik do samog finiša, kada smo pokazali bolji karakter. Dobro je što smo odmorili nekoliko igračica i sada se okrećemo narednih mečevima – kazao je selektor Per Johanson.

''Lavice'' su tokom cijelog meča bile su u vođstvu, ali su greškama dozvoljavale rivalu da zaostatak smanji na gol.

Tek u finišu slomile su otpor protivnika i stekle dvocifrenu prednost.

- I protiv Kazahstana je kao i protiv Senegala bilo teže nego što smo očekivale. Zadovoljna sam što smo izvukle maksimum i upisale drugu pobjedu, ali se nadam da nam se greške neće ponavljati, jer je sada svaki naredni protivnik ozbiljniji. Pokazale smo karakter i kada nam nije išlo, slijedi nam dan odmora, a onda mečevi u kojima želima da pokažemo zbog čega smo u Japanu i što želimo – kazala je golmanka Marta Batinović.

Crna Gora će u trećem kolu, u utorak u sedam sati, igrati sa Mađarskom.

izvor:antenam.net