XS
SM
MD
LG

U osmini finala Kupa Mačva u sredu gostuje Crvenoj zvezdi

Zaostala utakmica osmine finala Kupa Srbije u kojoj šabačka Mačva gostuje ekipi Crvene zvezde, na programu je u sredu od 18 časova.

Na konferenciji za novinare, šef struke crveno-crnih Dragan Aničić i kapiten, Filip Pejović ističu da su sigurni da navijači priželjkuju uspeh od pre dve godine kada su fudbaleri Mačve na svom terenu uspešnijom penal serijom, u četvrtfinalu najmasovnijeg domaćeg takmičenja, eliminisali crveno-bele iz daljeg takmičenja. Međutim, sada je situacija znatno drugačija, ali u susret se sigurno ulazi sa ambicijama.

Dragan Aničić: U nezgodnom trenutku, pred nama je još jedna jako teška utakmica protiv ekipe koja je ubedljivo najjača u Srbiji. Vi me nikada niste čuli da kukam, ali u ovom trenutku moram da naglasim da smo celu prošlu nedelju trenirali bez dosta igrača. Pre utakmice sa Vojvodinom povredili su se Marić i Adamović, a u toku ove nedelje što zbog virusa, što zbog povreda tokom utakmice sa ekipom Vojvodine, nisu trenirali Ivić, Tošić, Kovačević, Lekić, Marinković, tako da ovu utakmicu dočekujemo prilično oslabljeno u brojčanom smislu, ali ima igrača koji su vredno trenirali, oni će dobiti šansu. Nadam se da ćemo prikazati igru iz drugog poluvremena sa ekipom Crvene zvezde u superligaškom prvenstvu. Ako budemo tako igrali možemo se nečemu nadati. Uspeh od pre dve godine se ne dešava često, ali naše je da probamo. Realno sve je na strani Crvene zvezde i kvalitet i domaći teren i publika, mi ne idemo sa strahom već da odmerimo snage. Na ovoj utakmici priliku će dobiti i momci iz omladinskog pogona i Mačvine škole, a to su Trimanović, Knežević i Dželebdžić. Ne treba ni isticati koliko će ovo biti za njih značajan nastup u prvom timu, debitovanje na najlepši mogući način.

Filip Pejović: Ja očekujem da ćemo pokazati neki pozitivan nagoveštaj za ovu završnicu prvenstva. Ono što je najvažnije, mi u sredu na Marakani  moramo da ispunimo sve zahteve koje šef postavi pred nas, jer je to preduslov dobre igre. Što se tiče prethodnog duela sa Crvenom zvezdom u Kupu, to su zaista jedna lepa sećanja, ali danas je realnost malo drugačija. Mi smo tada bili mnogo kvalitetnija ekipa nego što smo trenutno, ali uvek kao sportista se nadam najboljem i imam velika očekivanja kako od sebe tako i od tima. Da ne mislim pozitivno i da se ne nadam prolasku i pobedi, ne bih ni igrao fudbal.

Nakon susreta sa ekipom Crvene zvezde, ovog vikenda nastavlja se i takmičenje u superligaškom prvenstvu, a fudbalere Mačve očekuje gostovanje ekipi Inđije.

pr Ana Acan