XS
SM
MD
LG

Krupa remizirala sa Željezničarom na Grbavici

Foto/ Sport1.ba

Aktuelni lider Premijer lige BiH Željezničar iskoristio je pauzu u prvenstvu i na svom terenu ugostio jesenjeg prvaka Prve lige Republike Srpske, prošlogodišnjeg člana Premijer lige, ekipu FK Krupa.

Prvi dio rezultatski je pripao gostima. Plavi utakmicu otvaraju sa dvije prilike, kada Osmanković i Bogićević nisu iskoristili dobre ubačaje Veselinovića iz kornera. Jovo Lukić je svoju dobru igru u ovom duelu najavio u 16. minuti, kada je njegov pokušaj odbranio Erić. Minutu kasnije Lukić je bio precizan i doveo goste u vodstvo. Deset minuta kasnije Lukić je iskoristio nesporazum u odbrani Željezničara i povećao prednost gostiju. Veselinović je do poluvremena pokušao da ugrozi gol Krupe, ali njegov udarac sa vrha šesnaesterca odlazi preko gola.

Samo što je počeo drugi dio Željezničar je smanjio prednost gostiju. Mujezinović se dobro snalazi i postiže pogodak za svoj tim. U 55. minuti Stanić je odlično šutirao, ali golman gostiju brani njegov pokušaj i šalje loptu u korner. Željezničar je imao inicijativu, a izdvajamo udarac Alispahića iz slobodnog udarca u 64. minuti, ali je njegov pokušaj završio malo pored gola. Štilić je u 69. minuti imao sjajnu priliku nakon asistencije Ramovića, ali golman Bajić brani njegov udarac. Odmah nakon toga je i Ramović okušao svoj udarac, ali lopta odlazi malo pored gola. Gosti su u drugom dijelu imali pdličnu priliku u finišu meča, kada su pogodili prečku, nakon čega je Kjosevski loptu izbacio u korner. Odmah nakon toga na drugoj strani Željezničar dolazi do poravnanja rezultata. Nakon asistencije Semira Stilica s lijeve strane, na pet metara ispred golmana Bajića dobro se snašao Krpić i volej udarcem pogodio mrežu gostiju. Četiri minute prije kraja susreta Plavi dolaze do potpunog preokreta. Ponovo se kombinacija Štilić - Krpić pokazala dobitnom. Veznjak domaćeg tima je izveo korner, a Krpić je glavom 'zakucao' loptu u mrežu gostiju.  Dvije minute prije kraja susreta gosti su dobili kazneni udarac, kojeg je u gol pretvorio iskusni Puzigaća, sigurnim udarcem sa bijele tačke. Nakon toga je sudija odsvirao i kraj utakmice, pa je utakmica završena rezultatom 3:3.

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Osmanković, Bogićević, Pavić, Hajdarević, Mehić, A. Zec, Subašić, Veselinović, Zajmović. Drugi dio: Kjosevski, Dacić, Beća, Sipović, Stanić, Sadiković, Alispahić, Ramović, Štilić, Mujezinović i Krpić.

FK Krupa: Kolak, Nikolić S, Filipović, Makitan, Maksimović, Miketek, Palić, Dujaković, Mandić, Lukić, Golubović. Drugi dio: Guskić,Dekić, Puzigaća, Bilal, Nikolić L., Novaković, Modić M, Hadžić, Bajić