XS
SM
MD
LG

Rafa od ponora do pobjede

Rafa Nadal savladao je Danila Medvedeva sa 2-1 u setovima, u drugom kolu završnog Mastersa u Londonu.

Foto: Tennis World

Meč je počeo u dobrom ritmu i sa dosta kvalitetnih poena. Međutim, serveri su bili sigurni na svom servisu. Jedinu brejk loptu u prvom setu imao je Medvedev u sedmom gemu ali je nije iskoristio. Na kraju se otišlo u taj brejk. Na startu taj brejka razmijenili su po mini brejk. Pri vodstvu 4-3, Medvedev poteže sjajan forhend i dolazi do mini brejka. Nadal potom griješi iz svog forhenda, Medvedev udara servis viner za 7-3. 

Drugi set Nadal otvara jako dobro. Već u prvom gemu Španac pravi brejk. Iako je Medvedev imao 0-30 u narednom gemu, Rafa potvrđuje brejk. Nadal je potom bez većih problema čuvao prednost brejka. U devetom gemu napravio je još jedan brejk te je sa 6-3 dobio drugi set. 

Na početku trećeg seta dolazi do pada koncentracije Nadala i Medvedev pravi brejk. Iako je Rafa imao brejk šansu za ribrejk, Medvedev je došao do 2-0. Nije prolazila kriza u Nadalovoj igri. Poveo je Medvedev 4-0, imao brejk šanse ali je Nadal smanjio. Pri 5-1, Medvedev je imao meč loptu na servis Nadala ali se Španac izvukao. 

Potom je napravio brejk i smanjio je na 5-3. Rafa je smanjio na 5-4. Medvedev je imao novi servis za meč. Međutim, Rafa je došao do 0-40. Prve dvije brejk lopte nije iskoristio ali treću jeste i dolazi do 5-5. Imao je Rafa 6-5 i 0-30 ali Danil vezuje sjajna četiri servisa i dolazi do taj brejka. U taj brejku su obojica bili sigurni sve do desetog poena. Tada Medvedev pravi veliku grešku i Nadal dolazi do dvije meč loptu. Prvu koristi i sa 7-4 dobija taj brejk.

Rafa je sada bliži polufinalu ali će dosta zavistii od drugih rezultata.