XS
SM
MD
LG

Futsal spektakl u Nišu - Srbija domaćin Španiji, Francuskoj i Ukrajini

Futsal reprezentacijaFutsaleri Srbije ponovo u grotlu "Čairu"; foto: JV / Vanja Keser

 

    Najteže rivale u "grupi smrti", kako je nazivaju u našoj reprezentaciji, dobila je Srbija u kvalifikacionoj grupi koja će se krajem januara ili početkom februara održati u niškoj hali "Čair". Nišlije će tako na terenu moći da vide dvostrukog svetskog i sedmostrukog evropskog prvaka Španiju, dvostrukog vicešampiona Evrope Ukrajinu i Francusku.

    Žrebom u Nionu određene su grupe za Svetsko prvenstvo u futsalu koje se septembra 2020. godine održava u Litvaniji. U Fudbalskom savezu Srbije su potvrdili da će najbolji srpski futsaleri igrati u Nišu, ali tačan termin još nije poznat.

    Domaćin turnira biće Srbija (kraj januara, početak februara, tačan termin biće naknadno određen), odnosno Niš i nema sumnje da će "Čair" biti krcat u danima kada je našim momcima potrebna podrška sa tribina - kažu u FSS-u.

    Srbija je u "grupi smrti", prema oceni Bojana Pavićevića, sportskog direktora futsal reprezentacije i ženskih selekcija FSS-a

    Dobili smo najtežu grupu, najteže rivale iz svih šešira, a jedina dobra stvar je što ćemo biti domaćini turnira. Srbija i Niš biće svedoci velikog spektakla, a mi ćemo naravno učiniti sve da obradujemo naciju. Nema predaje, naprotiv. Momci su pokazali na turniru u Francuskoj kako se igra i bori za boje Srbije i sa podrškom sa tribina sve je moguće - kaže Pavićević.

    Pobednik turnira će direktno izboriti mesto na šampionat sveta, a drugoplasirani ide u baraž. Svetsko prvensto u Litvaniji održava se od 12. septembra do 4. oktobra naredne godine.