XS
SM
MD
LG

Kraljevo Royal Crowns šampion Arena lige Srbije!

Kraljevo Royal Crowns su prvaci ovogodišnje Arena lige Srbije! Do šampionske titule su Krune stigle pobedivši ekipu Obrenovac Hawks rezultatom 26:4. Poslednja ovogodišnja ALS utakmica je odigrana u Kraljevu, a iako su Kraljevske krune u meč ušle kao favorit, dobra igra i uzbuđenja na obe strane terena nisu izostala. Za samo nedelju dana ovo je druga šampionska titula za kraljevački klub američkog fudbala, prvo pioniri, a ovog puta i seniori.

Domaćini su poveli nakon trčanja reprezentativca Srbije Alekse Denovića, koji je kao QB igrao ALS u svom matičnom klubu. Mlađi Denović je učestvovao u postizanju sva četiri tačdauna i oba pretvaranja u ulozi kvoterbeka, dva puta svojim trčanjima, a dva puta je uposlio hvatača Lazara Perišića za TD. Po jednom je za pretvaranja uputio pasove za Strahinju Jovančevića i Aleksandra Todorovića.

Sa druge strane, za obrenovačke Jastrebove dva puta po dva poena postigao Stefan Ljumović, prvi safety nakon presečene lopte tokom akcije pretvaranja za dodatne poene Kruna koju je vratio za 90 jardi, a drugi safety posle obaranja u end zoni Royal Crowns-a.

Pored timova Kraljeva i Obrenovca u ovoj godini u Arena ligi Srbije su učestvovali i klubovi iz Niša, Mladenovca, Smedereva, Bečeja i Šapca. Arena liga Srbije se uigra u formatu 8 na 8 i po Kup sistemu, gde svaka ekipa igra prvo u okviru teritorijalne grupe, a zatim se rangira grupa najboljih timova koja igra ua tiotulu prvaka Arena lige Srbije.

Zvaničan prvak su Kraljevske krune iz Kraljeva, drugo mesto je zauzela ekipa Mladenovac Forestlanders, a treće Obrenovac Hawks. Za MVP Arena lige Srbije je izabran Aleksa Denović, QB Kruna, koji je tokom završnice takmičenja u A diviziji dominirao na terenu.

Ovo je ujedno bila i oproštajna utakmica za mladog i talentovanog Lazara Perišića, koji je blistao i u odbrani i u napadu na terenu. Dete Kruna, koji je kao flegovac započeo bavljenje sportom u Kraljevskom klubu i osvojio treće mesto sa U15 fleg reprezentacijom Srbije kao njen prvi kapiten, sa zlatnom medaljom i titulom prvaka ALS Perišić se oprašta od američkog fudbala. Aleksa Denović i nakon ALS, ostaje na terenu spreman da za nedelju dana još jednom brani boje Srbije kao reprezentativac, ovog puta u Francuskoj.

Srđan Ćosić, glavni trener i predsednik kluba zaključuje: „Sa još jednom šampionskom titulom završavamo takmičarsku sezonu američkog fudbala u ovoj godini. S obzirom da smo seniorsko takmičenje započeli porazom u Nišu, naši zlatni momci koji su ovim ALS trofejom završili sezonu još jednom su dokazali da nije toliko važno kako započneš, već kako završiš. Ponosan sam na sve naše igrače i trenere u svim selekcijama, jer je naš Kraljevski klub ovu takmičarsku 2019. godinu završio kao treći u U15 Pionirskoj fleg ligi Srbije, treći u U13 fleg ligi petlića Srbije, šampion u U15 Pionirskoj ligi Srbije i prvak u Arena ligi Srbije. Znači, sa medaljama u sva četiri takmičenja, od čega sa dve titule prvaka Srbije! To je dokaz da imamo dobro postavljen program u klubu, a mojim Krunama čestitam i poručujem: Šampioni, idemo dalje!”, rekao je Ćosić.

Na ovoj utakmici tim Kraljevo Royal Crowns je nastupio u sastavu: Ivan Bažalac, Bojan Rajičić, Aleksandar Todorović, Damjan Tomašević, Sergin Burgazi, Aleksa Denović, Nikola Radovanović, Strahinja Jovančević, Nikola Vučković, Lazar Perišić, Dimitrije Denović, Igor Đoković i Pavle Premović. Zbog povrede izostao je Miloš Marković, dok su u prvom delu sezone za Krune igrali i Žarko Radulović, Filip Đokić, Matija Stanojević i Luka Radaković.

Sastav Obrenovac Hawks: Stefan Ljumović, Pavle Ivanović, Đorđe Radonjić, Jovan Čanić, Lazar Pešić, Miloš Marjanović, Milan Simić, Ivan Pantić, Nemanja Ivanović, Ivan Popović, Đorđe Todorović, Dejan Rašić, Stefan Jovanović, Srđa Ilić, Petar Kovrlija, Nemanja Isailović, Aleksandar Jovičić, Stefan Ivošević, Nemanja Novaković, Aleksandar Galović, Strahinja Šmigić, Slobodan Glišić, Strahinja Kolašinac. Glavni trener: Filip Jovanović.

Kraljevo Royal Crowns 26 : 4 Obrenovac Hawks
Treće kolo Arena lige Srbije, 02.11.2019 14.00, teren FK Magnohrom Kraljevo

1/4 – 7 : 0
6:0 Aleksa Denović trčanje 50 jardi, PAT neuspešan
2/4 – 6 : 2
13:0 Denović pas za Lazara Perišića 35 jardi, PAT Denović pas za Strahinju Jovančevića
13:2 Stefan Ljumović safety
3/4 – 6 : 0
19:2 Aleksa Denović pas za Lazara Perišića 65 jardi, PAT neuspešan
19:4 Stefan Ljumović safety vraćanje intersepcije 90 jardi
4/4 – 6 : 0
26:4 Aleksa Denović trčanje 15 jardi, PAT Aleksa Denović pas za Aleksandra Todorovića

Youtube video utakmice Kraljevo Royal Crowns 26:4 Obrenovac Hawks

Kraljevački klub američkog fudbala takmičarsku 2019. godinu su završava sa osvojenim priznanjima u svim takmičenjima u kojima je učestvovao, od toga sa dve titule prvaka Srbije i to:
- Treće u U15 Pionirskoj Fleg ligi Srbije
- Treće u U13 Fleg ligi Petlića Srbije
- Prvaci u U15 Pionirskoj Youth ligi Srbije
- Prvaci u Arena ligi Srbije

Osim treninga i takmičenja na nacionalnom nivou u 2019. godni Kraljevske krune su organizovale i školsku ligu američkog fudbala za osnovce u Kraljevu, a i dva uspešna kampa amerečkog fudbala sa stručnjacima iz Sjedinjenih Američkih Država. Pored sporta Krune su i ovoj godini nastavile sa društveno odgovornim i humanitarnim radom, kao i sa promocijama sporta i zdravih stilova života učenicima kraljevačkih škola. A, za dalje, plan je da se nastavi u istom pravcu, kako reče trener Ćosić: "Šampioni, idemo dalje..."