XS
SM
MD
LG

Poraz Srbije u Škotskoj na startu baraža za SP

Ragbi 13 reprezentacija Srbije poražena je od Škotske 86:0 (56:0) na startu takmičenja u Grupi B naraža kvalfikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2021. godine održava u Engleskoj. Čak 15 eseja postigli su domaći na Lokin Sports Graundu u Glazgovu, čime su praktično već posle prvog meča obezbedili plasman na završnicu SP.

Škotima je preostalo narednog vikenda da odigraju protiv objektivno slabije Grčke i ukoliko ne bude nekih iznenađujućih rezultata, preostali deo takmičenja je za njih samo puka formalnost. Na drugoj strani i pored ubedljivog poraza ništa se nije bitnije promenilo za najbolje ragbiste Srbije koji svoju šansu za istorijski plasman na SP traže u svom duelu sa Grcima 9. novembra u Beogradu.

Na planetarni šampionat iz dve baraž grupe dalje će ići po dve provoplasirane ekipe, tako da je računica jasna za Srbiju - dobiti u direktnom meču Grčku i osigurati odlazak u Englesku. Jasno je da je samopuzdanje poljuljano iako pored uloge favorita Škotske, ovako ubedljiv poraz ipak nije bio očekivan. Međutim, selektor Srbije Stjuart Vilkinson smatra da je ovo situacija koja može biti popravljena u naredne dve nedelje.

- Naravno da smo razočarani rezultatom, ali sve što smo videli danas može da se popravi. U svojoj karijeri bio sam i u goroj situaciji i verujem da možemo da okrenemo našu igru protiv Grka. To kažem jer su uprkos porazu igrači pokazali želju da igraju otvoreno protiv znatno jačeg rivala - izjavio je engleski stručnjak na klupi Srbije.

ŠKOTSKA - SRBIJA 86:0 (56:0)

Eseji: Ouks '1, '6, '20, Al. Voker '3, '47, Brirlej '9, '35, Glohi '11, Skot '17, '23, '68, Mekleland '32, Kavana '58, Helevel '64, Turland '73.

Golovi: Brirlej 13/15.

ŠKOTSKA: Al. Voker, Dikson, Skot, Helevel, Ouks, Mekleland, Brirlej, Daglas, Edi, Ad. Voker, Glohi, Kavana, Ferguson. Rezerve: Hog, Luklej, Turland, Moran.

SRBIJA: Voj. Dedić, Bijorac, Đorđević, Mirčeski, D. Janković, Ben Stevanović, Marjanović, Nikolić, R. Janković, Ćalić, Nedeljković, Muranka, St. Stevanović. Rezerve: Burk, Milutinović, Radan, Živković.

Stadion: Lokink Sports Ground. Gledalaca: 300. Sudija: Tom Grant (Engleska).