XS
SM
MD
LG

Partizan preko Radničkog do novog večitog derbija

U finalu prvenstva Srbije u ragbiju 13 ponovo će se sastati večiti rivali - Crvena zvezda i Partizan. Priliku da se još jednom suprodstave u poslednje dve godine dominantnim crveno-belima, ragbisti Partizana dobili su pobedom u poslednjoj utakmici ligaškog dela šampionata protiv niškog Radničkog 42:18 (16:12).

Ragbisti Partizana

Nišlije su na terenu Sportskog centra Čair imali šansu da ostvare istorijski rezulta ti plasiraju se u finale nacionalnog prvenstva. Za to im je bila potreban od minimum pet poena razlike protiv crno-belih, ali osim početnog vođstva nisu mogli da učini ništa više od toga.

Đorđe Stefanović esejem i potom Đorđe Stošić uspešnim pretvaranjem u 8. minutu doneli su prednost domaćima od 6:0, međutim brzo su stvari došle na svoje mesto. Dušan Milutinović, a potom i Vlado Kušić sa dva eseja doneli su preokret gostima koji će na pauzi imati vođstvo 16:12.

U drugom delu Dario Abidonović je u 42. minutu vratio prednost Partizana na dva poseda lopte, da bi Dragan Janković u 53. i ponovo Kušić u devet minuta kasnije potvrdili trijumf crno-belih. Tračak nade domaćima ulio je Đorđe Stošić trećim esejem za Radnički u 67. minutu, ali Manojlović i Pavlović svojim esejima postavljaju konačnih 42:18.

Tako ćemo treću godinu za redom u finalu plej-ofa gledati večiti derbi. Zbog utakmica reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prevenstvo 2021. protiv Škotske u Edinburgu 26. oktobra i Grčke 9. novembra finale će se odigrati tek 17. novembra.