XS
SM
MD
LG

Sramota je vrijeđati druge preko Igokeine grbače

Kada u Laktašima Igokea dočeka Partizan ili Zvezdu, jasno je da će pa bar 90% dvorane navijati za goste. Jednostavno, i preko Drine se vole Partizan i Zvezda i to će tako uvijek biti.

Foto: Igokea.rs

No to nije problem. Nije pravilo da ako neko dođe u Laktaše, mora navijati za Igokeu. Daleko od toga da je tako. Svako ima pravo navijati za srcu drag klub. Ali navijati fer i sportski kako dolikuje. Međutim, problem je kad se pređđe crta kao što se to desilo juče.

Grobari su napravili sjajnu atmosferu. Dvorana je bila nikada punija na nekom meču Igokee i Partizana. Slavljenički ton jer je Partizan obilježavao 74 godine postojanja. I sve je išlo kako treba do sredine poslednje četvrtine. Tada je krenulo vrijeđanje koje se nikada do tada nije desilo na jednoj utakmici Igokee.

Naime, navijači Partizana počeli su skandirati dobro poznatu svoju pjesmu, koja vrijeđa suprugu Nebojše Čovića. Da dobro ste pročitali. Skandiralo se i vrijeđalo se nekog ko uopšte nije akter utakmice. Vrijeđalo se i to preko grbače Igokee što je nedopustivo.

Igokea je poznata kao mali klub velikog srca. Još od vremena igranja utakmica u Aleksandrovcu, pa do dana ABA lige u Laktašima, priča je ista. Svi su dobrodošli i svako može navijati za svoj klub. Međutim, nikada niko nije bio vrijeđan ni u Aleksandrovcu ni u Laktašima. Publika je uvijek bila spremna aplauzom nagraditi i dobar potez rivala kao što to i treba da se radi.

Zato je stvarno sramota da su pojedini uvukli Igokeu u cijelu priču. Igokeu koja je uvijek za sport i fer plej i na terenu i van njega. Na kraju krajeva, Igokeine dobre igre omogućile su mnogima da blizu kuće gledaju svoj voljeni Partizan. Baš iz tog razloga nije smjelo doći do tog skandiranja i vrijeđanja. Bar iz poštovanja prema Igokei jer se i njoj mogu stvoriti problemi radi takvog skandiranja sa tribina.

Nisu svi koji su navijali za Partizan juče skandirali tu famoznu pjesmu. Ima mnogo onih koji su došli da uživaju u košarci i koji su dostojanstveno navijali za svoj klub. Takvi su uvijek u Laktaše dobrodošli. Međutim, ovi koji koriste sport za neke druge stvari. Ovi koji se ''obračunavaju'' sa nekim ko nije ni akter meča i to preko grbače drugog kluba, takvima nije mjesto na tribinama niti jednog sportskog događaja jer im sport očito nije na prvom mjestu.


1 .kolo ABA liga
Crvena zvezda MTS 90 : 64 Koper Primorska
Budućnost VOLI 93 : 80 Zadar
Krka 65 : 75 FMP
Mega Bemax 63 : 87 Cedevita Olimpija
Cibona 88 : 92 Mornar
Igokea 73 : 75 Partizan NIS
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda MTS 1 1 0 2
2 Cedevita Olimpija 1 1 0 2
3 Budućnost VOLI 1 1 0 2
4 FMP 1 1 0 2
5 Mornar 1 1 0 2
6 Partizan NIS 1 1 0 2
7 Igokea 1 0 1 1
8 Cibona 1 0 1 1
9 Krka 1 0 1 1
10 Zadar 1 0 1 1
11 Mega Bemax 1 0 1 1
12 Koper Primorska 1 0 1 1