XS
SM
MD
LG

Vardi Memorijal Rade Stanimirović

Pobednici: KK Varda, Višegrad

Proteklog vikenda KK „Varda“ Iz Višegrada bila je organizator i domaćin  15.Memorijalnog košarkaškog turnira „Rade Stanimirović - Višegrad 2019“ koji se igra uz znak sećanja na košarkaša ovog kluba koji je tragično nastradao u proteklom otadžbinskom ratu.

Na ovogodišnjem turniru  učestvovali su KK „Priboj“ i KK „Zlatar“ Nova Varoš iz Srbije, kao i „Slavija 1996“ Istočno Sarajevo i domaćin „Varda „ Višegrad iz Republike Srpske.

Prvog dana turnira sastali su se „Slavija 1996 „ i „Priboj“ ,bolji su bili košarkaši iz Istočnog Sarajeva i slavili rezultatom 82:75 .

Najbolji strelac Marko Todorović i Darko Frganja, predstavnik KSRS

U drugom susretu „Varda „ je pobedila „Zlatar“60:47. Drugog dana turnira odigrani su susreti za treće mesto i finale. „Priboj „ je nadvisio komšije iz Nove Varoši ekipu „Zlatara“  78:77  i zauzeo treće mesto.  Pobednik 15. jubilarnog memorijala  je domaći sastav „Varde“ koji je u finalu minimalnim rezultatom savladao „Slaviju 19996“ 60:59 i podigao pobednički pehar.

Najbolji strelac turnira je Marko Todorović iz ekipe „Priboja“ a za najboljeg igrača je proglašen Nikola Pilindavić član „Slavije 1996“.

MVP:Nikola Pilindavić