XS
SM
MD
LG

Kup  Srbije mađanom Đokiću

o

 

Desetogodišnji teniser iz Brčkog, Filip Đokić , inače član „TK SOL 021 „ uz samo jedan izgubljeni set, osvojio je Kup Srbije za dječake do 10 godina koji se od 21.do 23.septembra igrao na terenima teniskog kluba „Crvena Zvezda“ u Beogradu.

 Filip je u prvom meču odigranom u subotu sa 2:0 (4:0; 4:1) savladao Ognjena Petrovića te Nikolu Ivaškovića rezultatom 2:1 (2:4; 4:0 i 7:4 (7:5) i tako se plasirao u polufinale ovog veoma poštovanog  teniskog turnira za najmlađe tenisere.

Koliki je značaj ovog nadmetanja pokazuje i podatak da je turnir posjetio i Viktor Troicki, jedan od najboljih tenisera sa prostora bivše Jugoslavije , koji je sa reprezentacijom Srbije prije nekoliko godina osvojio DEJVIS KUP. On se zadržao u razgovoru sa mladim teniserima, fotografisao se sa njima i dijelio pehare.

 U polufinalnom susretu Filip nije dao previše šanse svom protivniku Relji  Hubertu koga je savladao sa 2:0 (5:3; 4:0).

 Finalni meč bio je posebno dramatičan. Igor Perić je u prvom setu kod rezultata 4:4, u taj breku poveo sa 5:2. Tada nastaje preokret i Filip dobija sljedećih 5 gemova i ovaj set rješava u svoju korist 5:4 (7:5). Ponesen preokretom, mlađani Đokić nije u drugom setu nije pružio ni gram nade svom rivalu i sa 4:0 osvojio drugi set i šampionski pehar namijenjen pobjedniku Kupa Srbije.

  Zanimljivo je da Filip od 4.jula do danas nije izgubio ni jedan meč u zvaničnom takmičenju. U isto vrijeme imao je čak 35 uzastopnih pobjeda i osam osvojenih titula u BiH i Srbiji.