XS
SM
MD
LG

Sevaće vatra nad Kraljevom

U razgovoru sa prvim čovekom grada na Ibru - rukometašice i stručni štab Srbije

Novi ciklus kvalifikacija za odlazan na EP najbolje rukometašice Srbije počinju u gradu na Ibru. U 1. kolu gost naše selekcije biće reprezentacija Švajcarske,a optimizam je prisutan kako kod naših reprezentativki, tako i u javnosti. Izabranice selektora Obradovića naišle su na odličan prijem u Kraljevu, a bile su gošće i gradonačelnika dr. Predraga Terzića.

Izuzetno nam je zadovoljstvo da ste ponovo u našem gradu i verujem da ćete pobedom početi novi ciklus kvalifikacija. Posebno impresionira vaša skromnost, jer za razliku od nekih drugih sportista i reprezentacija, niste imali posebnih zahteva u hotelu i dvorani. Tako se ponašaju prave šampionke. Očekujem da će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta, da će podrška biti snažna, baš onako kako to Kraljevčani znaju da rade. Ovde smo se uželeli velikih događaja, volimo dolaske naših reprezentativnih selekcija i zato verujem u vrhunsku atmosferu u dvorani kraj Ibra i naravno našu pobedu – naglasio je obraćajući se rukometašicama Srbije dr. Predrag Terzić gradonačelnik Kraljeva.

Pravi domaćin našoj selekciji je Aleksandar Nestorović, član UO RSS i istovremeno „alfa i omega“ ŽRK Metalac iz Kraljeva.

Još je u sećanju ona utakmica sa Rumunijom u Kraljevu. Tada nismo pobedili, ali sam siguran da ćemo sada biti uspešni. Imate u Kraljevu sve na raspolaganju, dvorana će biti puna, tako da su preduslovi za dobar meč tu i naravno našu pobedu – naglasio je Aleksandar Nestorović.

Atmosfera u taboru našeg tima je dobra, streučni štab i igračice sa optimizmom čekaju današnji duel sa Švajcarskom.

Gradonačelnik Kraljeva dr. Predrag Terzić i rukometašice Srbije u gradskoj kući

Hvala gradu Kraljevu i Kraljevčanima na gostoprimstvu. Imamo dobre uslove i u hotelu „Turist“ i u dvorani. Bićemo spremni za meč sa Švajcarskom, protivnik je kvalitetan, ali igramo kod kuće i uz podršku navijača očekujem da startujemo pobedom. To bi nam bio veliki zamajac za naredni meč i gostovanje u Slovačkoj. Uvek je prva utakmica u kvalifikacijama bitna i tako joj i prilazimo – kaže Ljubomir Obradović selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije.

Zanimljivo da zbog odsustva Katarine Krpež-Šlezak, još nije poznato ko će od igračica poneti kapitensku traku. Kako je naglasio selektor, odluka će biti doneta na sastanku pred utakmicu.

Volim što igramo u Kraljevu, gradu gde sam rođena i to je blizu moje Vrnjačke Banje. Mislim da smo kvalitetniji od protivnika, ali to moramo pokazati na terenu. Ne sumnjam u podršku sa tribina i očekujem da dvorana bude puna. U takvoj atmosferi prosto ne možete da odigrate loše – uverava Jelena Trifunović, reprezentativka Srbije.

Kvalifikaciona utakmica najboljih rukometašica Srbije i Švajcarske na programu je u sredu od 18 časova. Ulaz u dvoranu je besplatan,a biće postavljene kutije za skupljanje humanitarne pomoći kako bi se Predragu Radovanoviću iz kraljevačkog naselja Grdica, koji boluje od cerebralne paralize, kupila nova električna invalidska kolica.