XS
SM
MD
LG

US Open: Ništa od čudesnog preokreta Medvedeva, Rafa šampion

Foto: Tennis World USA

Rafa Nadal novi je šampion US Opena. On je sa 3-2 u setovima savladao u finalu sjajnog Rusa Medvedeva.

Danil je sjajno počeo i došao do brejka u trećem gemu. Ipak, u narednom gemu Rafa pravi ribrejk. Imao je Rafa u osmom gemu četiri brejk lopte ali Rus dolazi do 4-4. U 12. gemu Medvedev je poklekao i Rafa brejkom dolazi do 7-5. U drugom setu gledali smo sjajan tenis a ključan gem bio je šesti gem. Tada je Nadal napravio brejk, čuvao ga do kraja seta i dobio ga sa 6-3.

Rafa u petom gemu trećeg seta pravi brejk. Djelovalo je da je kraj ali Danil je pokazao zašto je u četvrtom uzastopnom finalu. U narednom gemu napravio je ribrejk i ostao je u igri. U završnici seta Danil pravi novi brejk te sa 7-5 dobija treći set. U četvrtom setu vidjeli smo jedan brejk. Ključni gem bio je deseti. Rafa je servirao ali Danil dolazi do brejka te sa 6-4 dobija četvrti set.

Danil je u drugom gemu petog seta imao tri brejk lopte ali se Rafa izvukao i došao do 1-1. Imao je Danil kod 2-2 40-15 na svom servisu. Međutim, to je prokockao i Rafa je došao do brejka. Treba reći da je Danil oštećen na brejk lopti. Udario je as ali sudija je rekao kako Nadal nije bio spreman i poništio je as. U ponovljenom poenu Rafa dolazi do brejka i vodsta 3-2. Rafa tu nije stao. Napravio je još jedan brejk i poveo je sa 5-2. Međutim, Danil pravi brejk i smanjuje na 5-4. Imao je Medvedev 30-40 ali je Nadal vezao tri poena i dobio meč.

Ovo je Rafi ukupno 19. GS titula i sada ima samo jednu manje od Federera.