XS
SM
MD
LG

Mundobasket: Česi rasturili Acin Brazil, Australija teže od očekivanog

Foto: FIBA

Košarkaši Češke savladali su Brazil sa 93-71 u prvom kolu druge faze Mundobasketa.

Prvi period bio je prilično neizvjestan. Češka je imala kontrolu ritma ali se Brazil držao. Prvi period je pripao Česima sa 20-16. U drugom periodu Česi dodaju gas. Imali su i 15 poena prednosti ali na odmor odlaze sa +13. Već na startu trećeg perioda riješene su sve dileme oko pobjednika. Česi su došli do 20 poena prednosti i bilo je jasno da se Brazil ne može vratiti. Do kraja susreta Česi su rutinski čuvali prednost a jedino ih može brinuti povreda zgloba Blejka Šilba. 

Čehe je predvodio Satoranski sa 20 poena, sedam skokova i devet asistencija dok je Benite predvodio Brazil sa 12 poena. Oba tima sada imaju omjer 3-1.

Pobjedu je ostvarila i Australija. Ona je sa 82-76 savladala Dominikansku Republiku.

Na startu susreta gledali smo izjednačenu košarku ali kako je vrijeme prolazilo, Australija je uspostavljala kontrolu. Prvi period dobili su sa 24-19. Dominikanci se nisu predali i na odmor odlaze sa samo dva poena zaostatka. U trećem periodu gledlai smo oscilacije sa obje strane a Australija je sa +5 ušla u poslednji period. Australija nikako nije mogla da slomi uporne Dominikance koji su propustili šansu da možda još više zakomplikuju završnicu. Na kraju je Australija došla do pobjede dosta teže od očekivanog.

Australiju je do pobjede predvodio Mils sa 19 poena i devet asistencija dok je Edi Vargas imao 16 za Dominiku. Australija je na 4-0 a Dominimika je na 2-2.