XS
SM
MD
LG

Devojke Zvezde prve ragbi šampionke Srbije

Ragbistkinje Crvene zvezde upisale su se u istoriju domaćeg sporta pošto su pobednici prvog zvaničnog takmčenja za žene pod okriljem Ragbi 13 federacije Srbije. Na turniru u ragbiju 9 na Adi Ciganliji, crveno-bele trijumfovale su u konkurenciji još devojaka iz ekipa Crveni kengur, Partizan 1953 i Morava.

Zvezda je ostvarila sve tri pobede i tako posle pobeda u prvenstvu i Kupu Beograda, zabeležila i treći trofej u prvoj sezoni organizovanog takmičenja žena u srpskom ragbiju 13. Prva dva pehara osvojena su u direktnim duelima sa ekipom Crveni kengur, koja je i ovoga puta bila drugoplasirana, tako da je sama činjenica da su se ovoga puta na Adi u konkurenciji našle četri ekipe – uspeh sam po sebi.

- Istorijski turnir za nas i odlična uvertira pred dvomeč sa reprezentacijom Kanade. Devojke su danas pokazale da imaju veliki potencijal i nadam se da ćemo protiv Kanađanki pružiti dobar otpor četvrtoj reprezentaciji na svetu i jednom od učesnika narednog Svetskog prvenstva. Predstoji nam naporan rad a današnji turnir je pokazao da talenata imamo u svim klubovima – rekao je trener Crvene zvezde i selektor ženske reprezentacije Srbije Željko Delić.

Za vikend je nastavljeno takmičenje u Super Ligi Srbije za muškarce. U odloženoj utakmici 1. kola, Partizan 1953 je na stadionu SC Inge na Zvezdari savladao Dorćol 52:24 (18:18).