XS
SM
MD
LG

Mirković generalni, Damjanović sportski direktor FK Voždovac

Reorganizacija kluba iz Zaplanjske ulice, koja se naslućivala od kraja protekle sezone, ovih dana dobila je svoj poslednji čin. Odlukom Upravnog odbora, klub je odlučio da se uzda u svoje kadrove i poveri im ozbiljnije funkcije.

Odlukom čelnika na poziciju Generalnog direktora kluba stupio dosadašnji Generalni sekretar, Miloš Mirković. Mirković je dugogodišnji poštovani sportski radnik, nekadašnji fudbaler sa iskustvom igranja u inostranstvu i nastupima za mladu reprezentaciju Jugoslavije, te nema sumnje da je funkcionisanje kluba povereno u prave ruke.

– FK Vozdovac je u poslednjih nekoliko godina u velikoj meri unapredio funkcionisanje kluba na jedan viši nivo u svakom segmentu svog poslovanja. Postavljeni su novi kodeksi i standardi, tako da mi je izuzetna čast što mi je u ovom trenutku poverena tako važna funkcija u klubu. Mora se priznati da je svakako jedan od najvećih kvaliteta ovog kluba to što ulažemo velike napore kako bi svoje proverene dugogodišnje kadrove unapredili na više funkcije u klubu. Ja ću nastaviti da ulažem napor i znanje da klub nastavi da radi na postizanju još većih uspeha kako na sportskom tako i na organizacionom nivou. Nadam se da će svi opravdati očekivanja i na taj način omogućiti klubu da bude u samom vrhu našeg fudbala. – izjavio je novi Direktor kluba Mirković.

Na funkciju novog Sportskog direktora postavljen je Jovan Damjanović, doskorašnji Direktor omladinske škole FK Voždovac. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje biće spona između stručnog štaba i Uprave i vodiće kompletan sportski sektor kluba.

– Ovi mi je četvrta godina u klubu, za mene nema mnogo nepoznanica. Nastavljamo dalje sa ozbiljnim radom. Jasno mi je gde klub treba da bude i kako da izgleda. Želim evropski ambijent u klubu i da organizovanost kluba ispratimo igrama na terenu. Imamo ozbiljan igrački kadar i verujem da ćemo, kako vreme bude prolazilo, izgledati sve bolje i biti sve bliže ciljevima koje smo postavili pred sebe.

Već je vidljiva politika davanja šanse mladim igračima, a to se najbolje ogleda u tome što je u meču protiv Lučana za Voždovac debitovao i Luka Cvetićanin sa 16 godina, jedan od najvećih bisera srpskog fudbala među igračima rođenim 2003. godine.

Takođe, kapitenska traka poverena je Stefanu Purtiću (1997.), koji je dete Voždovca, dok su Jovan Nišić i Strahinja Bošnjak standardni prvotimci i nose igru Zmajeva ove sezone, kao i golman Marko Ilić.

Kao što je i navedeno, klub je u potpunosti rešio da se osloni na svoje proverene kadrove, te su tako i upražnjene pozicije Generalnog sekretara i Direktora omladinske škole, popunjene upravo sportskim radnicima koji su već nekoliko godina deo FK Voždovac.

Dosadašnji Sekretar omladinske škole FK Voždovac, Nikola Radivojević, koji je u klubu godinama, od kada je klub dobio novo ruho modernizacijom infrastrukture, aktuelnom reorganizacijom kluba stupio je na funkciju Generalnog sekretara kluba.

Mesto Direktora omladinske škole povereno je Slobodanu Živojinoviću, koji je obavljao funkciju koordinatora baze i bavio se najmlađim izdancima škole fudbala FK Voždovac.


Spartak ŽK : Javor Matis
Čukarički : Mladost
Vojvodina : Voždovac
Inđija : Radnički (N)
Partizan : Crvena zvezda
Mačva : Proleter
Napredak : TSC
Rad : Radnik
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Vojvodina 8 6 1 1 19
2 TSC 8 5 3 0 18
3 Crvena zvezda 6 6 0 0 18
4 Čukarički 7 5 1 1 16
5 Partizan 6 4 2 0 14
6 Radnički (N) 8 4 1 3 13
7 Napredak 8 3 2 3 11
8 Mladost 8 2 3 3 9
9 Spartak ŽK 8 3 0 5 9
10 Javor Matis 7 2 2 3 8
11 Voždovac 7 2 2 3 8
12 Inđija 8 2 1 5 7
13 Rad 8 2 0 6 6
14 Proleter 8 1 2 5 5
15 Radnik 7 1 1 5 4
16 Mačva 8 0 3 5 3