XS
SM
MD
LG

U Loznici krenula Školica sporta "Šampioni"

Lozničani Ivan i Jovana pokrenuli Školicu sporta "Šampioni". Dvoje mladih stručnih ljudi Ivan Aleksić Ivce profesor fizičkog vaspitanja i njegova devojka  Jovana Đaković vaspitač po struci, rešili su da svoje znanje i posvećenost  u radu sa decom,  upotrebe u podsticanje svih aspekata dečijeg razvoja. Pokrenuli su u Loznici Školicu sporta "Šampioni", kao novi vid dečije aktivnosti u tom gradu.

„Krenuli smo sa idejom da kreiramo program, koji će podstaći decu na ljubav ka sportu i zdravom načinu odrastanja, istovremeno utičući na sve aspekte dečijeg razvoja“ , priča nam Ivan o motivima otvaranja ove zabavne školice. "Neki od opštih ciljeva kojima težimo jesu: poboljšanje stila života od najmlađeg uzrasta , omogućavanje zdravog i kvalitetnog odrastanja naše dece, davanje na važnosti porodici kao instituciji, stvaranje pozitivnih navika kod dece", dodaje on.

Školica sporta "Šampioni" namenjena je za decu predškolskog i školskog uzrasta od jedne i po do deset godina. Sastoji se iz osnovnih i dodatnih programa koji će se realizovati kako u posebno adaptiranom, bezbednom, deci privlačnom prostoru, tako i u prirodi. 
Osnovni program obuhvata uvođenje u bazične sportove (fudbal, košarka, odbojka, rukomet); osnove gimnastike; ples; časove korektivne gimnastike uz vežbe za prevenciju i ispravljanje deformiteta na ranom uzrastu, sa vežbama za jačanje dečije muskulature i mišićnih grupa.

"U radu ćemo koristiti raznovrsne sportske rekvizite koji zadovoljavaju osnovna načela i kriterijume pri odabiru „dobre igračke“ za decu ranog uzrasta. To znači da su potpuno bezbedni i deca se ne mogu povrediti pri korišćenju; vedrih i jarkih boja; izrađeni od kvalitetne, netoksične plastike, drveta..." 

"Bogato osmišljeni programi koje nudimo, koncipirani su tako da je osnovno načelo poštovanje ličnosti deteta i poznavanje dečjih razvojnih karakteristika, te su svi programi zasnovani na metodu igre-koja je osnovna dečija aktivnost", pojašnjava Jovana. 

Tokom avgusta organizovani su besplatni probni treninzi, na kojima su se mališani i roditelji upoznavali sa trenerima, načinom funkcionisanja i rada školice sporta, kao i prostorom u kom će se trenirati.

Škola zvanično počinje sa radom u septembru. Pored Ivana i Jovane, u ekipi je još jedan profesor fizičkog vaspitanja Aleksandar Ristanović.
Svo troje se  trude da svojim vedrim raspoloženjem, ulepšaju deci boravak i vreme provedeno u školici.

Upis je  u toku, a prijave se vrše putem broja telefona 060 33 11 355, ili preko  stranica na Instagramu (skolica_sporta_sampioni) ili Facebook-u (Skolica sporta Sampioni).  Takođe, roditelji se mogu javiti i zakazati prvi probni trening. Prostorije školice su u ulici Jovana Cvijica 6, na šetalistu u Loznici.