XS
SM
MD
LG

Žižović: Nastavljamo istim putem

Mladen Žižović

Igrači Radnika iz Bijeljine su  napravili  značajan korak ka plasmanu u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope savladavši sinoć na banjalučkom pGradskom stadionu, u prvom meču prve runde, ekipu Spartaka iz Trnave rezultatom 2:0.

Šef stručnog štaba Radnika Mladen Žižović na konferenciji za novinare poslije prve Radnikove pobjede u evropskim kupovima rekao je da je njegova ekipa dobila više nego što se nadala u najavi susreta.

- Prvo bih čestitao ekipi Spartaka na fer i korektnoj igri. Smatram da smo dobili mnogo više na ovoj utakmici od onoga što smo riželjkivali, a to je da ne primimo gol, a uz to smo postigli dva. Što se tiče kvaliteta igre, smatram da imamo mnogo prostora za napredak. Jesmo bili bolji u duel igri i realizaciji šansi, ali imamo itekako prostora da se nadograđujemo s obzirom da nismo baš pokazali pravo lice što se tiče igre. Smatram da smo sasvim zasluženo pobijedili, da se fudbal igra zbog golova, a mi smo ih postigli. Mislim da ekipa Spartaka nije kreirala nijednu priliku ispred gola, osim nekoliko dalekometnih pokušaja - rekao je trener Radnika Mladen Žižović.

Trener Radnika  napominje da je tek prvo poluvriijeme završeno, te je ovom prilikom pozvao na oprez bez prevelike euforije i opuštanja.

- Moramo da znamo da smo neiskusni u ovom takmičenju kao ekipa. Mi ne igramo mnogo u Evropi dok za Spartak znamo gdje je završio prošle godine. Iako nisu u pitanju isti igrači kao tad, ipak ekipa iz Trnave ima više iskustva u ovakvim mečevima. Biće nam potrebno puno snage, sreće i snalažljivosti da očuvamo ovaj rezultat jer nas sigurno u Slovačkoj očekuje paklena atmosfera. Završeno je samo jedno ”poluvrijeme” ovog dvomeča, a mi smo kao narod poznati po tome da slavimo unaprijed, ali nas to neće zavarati. Moramo da budemo maksimalno obazrivi kako bismo sačuvali stečeno i napravili još jedan iskorak što se tiče bh. fudbala. Jedno je sigurno mi smo veliki korak napravili današnjom istorijskom pobjedom - ističe Žižović.

Revanš utakmica biće igrana za sedam dana, na stadionu ”Anton Malatinski” u Trnavi.