XS
SM
MD
LG

EBL: Epska borba između Crvene Zvezde i ekipe Level Up

Izvor: RUR Esports

Autor: Mila Jovanov

Treća nedelje najveće esport lige u regionu – EBL, počela je zaista uzbudljivim mečevima. Imali smo priliku da vidimo fenomenalne partije, ali i nekoliko iznenađenja.

Dan je otvorio duel između mašarske ekipe WiLD i slovenačke The Plan. First blood odlazi u korist WiLDa, koji u ranim fazama stiče blagu prednost zahvaljujući bot lejnu. Uz 8,000 golda više u dvadesetom minutu WiLD je lako otvarao mapu. The Plan je pokušao da uzme Barona, ali ih je sprečila odlična rotacija WiLDa, koji uzimaju Barona u svoje ruke. U nastavku otvaraju bazu protivnika i uz quadra kill beleže pobedu.

Usledio je epski okršaj između Crvene Zvezde i LvLupa. Partija je u ranoj fazi krenula dobro za crveno – bele, koji su polako gradili prednost. Lvlup vraća udarac dobrim rotacijama i pikovima na mapi, što im je otvorilo mogućnost za Heralda i Cloud zmaja. Obe ekipe su bile poprilično izjednačene u mid gejmu, ali je Zvezda uspela da obezbedi dva Infernal zmaja. U 25-om minutu, Lvlup uspeva da kontestuje Barona i nakon velikog timfajta izlazi sa 3 kila i Baron bafom. Tada je kontrola mape prešla potpuno u njihove ruke. Lvlup u 38-om minutu pronalazi tri kila, ali ne uspevaju da završe gejm zahvaljujući dobroj odbrani Meighta i Pl0xa. Zvezda samo nakon jednog minuta uspeva da uzme Barona bez kontestovanja. Lvlup ponovo pronalazi 3 kila i očaknički pokušava da završi gejm, ali je sjajni Pl0x uz pomoć Skasha ponovo uspeo da izvede gotovo nemoguće i odbrani bazu još jednom. Crveno – beli dobija poslednji timfajt kod baron pita i u 56-om minutu završava partiju u svoju korist.

U trećoj partiji dana sastasli su se aktuelni EBL šampioni Random5 i x25. Rana faza je otišla u korist ekipe x25 koji pronalaze tri rana kila i polako grade prednost u goldu. Random5 je u mid gejmu izgeldao potpuno izgubljeno i ugušeno od strane x25, ali ipak u 23-em minutu pronalaze tri ključna kila i uzimaju prvog Barona. Sjajni Lmzx uzima penta kil u poslednjem fajtu i Random5 dolati do svoje prve pobede ove sezone.

U poslednjoj partiji snage su odmerili slovenačka ekipa Upper Echelon i domaći ASUS. Slovenci su stekli prednost sa početka uz nekoliko kilova, pronalazivši igrače ASUS-a van pozicije. Uz prednost od 4,000 golda i 9 – 1 u kilovima, Upper Echelon su se malo opustili, što je dalo ASUSu priliku da vrati nekoliko kilova i stigne prednost u goldu. ASUS uzima Barona u 28-om minutu i po prvi put stiče prednost. Ipak, Slovenci se nisu predali, pronalaze timfajt koji odlazi u njihovu korist i u 35-om minutu uzimaju Barona. U poslednjem fajtu, Upper Echelon potpuno briše kompletnu postavu ASUSa sa mape i dolazi do svoje treće pobede u sezoni.

Već u četvrtak nas očekuje drugi dan nadmetanja za ovu nedelju. Za sada dosta ekipa deluje izjednačeno, te će trka za ovosezonskog EBL šampiona biti interesantna do samog kraja.