XS
SM
MD
LG

Rašo Babić postavlja temelje

Posle tri godine fudbaleri kraljevačke Sloge ponovo će biti članovi Srpske lige grupa „Zapad“. Predsedniku Aleksandru Mijatoviću trebalo je malo vremena da vidi kakav je osinjak preuzeo, ali posle godinu dana na mestu prvog čoveka „belih“ povučeni su i konkretni potezi. Na jednoj strani doveden je Petar Divić na mesto trenera prvog tima i potpuno je rekonstruisan sastav za novu sezonu. Na drugoj strani, prvi čovek srpskoligaša iz Industrijske ulice povukao je poteze za postavljanje stabilnih temelja devastiranog i opustelog kluba. Sa početkom priprema prvog tima, bivpi fudbaler i kapiten Sloge, potom i trener u mlađim selekcijama „belih“ Rašo Babić predstavljen je kao direktor omladinske škole.

Posle mnogo godina, da ne kažem prvi put, u Slogi je predsednik čovek iz fudbala, sa zavidnom fudbalskom biografijom i odličnim poznavanjem stvari u ovom sportu. Još zimus sam obavio prve razgovore sa njima i svideo mi se ponuđeni koncept. Sačekali smo kraj sezone i došao sam u klub gde sam počeo svoju karijeru, vratio sam se u Slogu posle četiri godine. Raduje me što sam ponovo na Gradskom stadionu, iako je trenutak veoma ozbiljan i čeka nas mnogo posla – kaže Rašo Babić novopostavljeni direktor omladinske škole.

Za stabilne i čvrste temelje kraljevačke Sloge - Rašo Babić direktor omladinske škole

Slogu su decenijama krasile mlađe selecije, odlična selekcija i veliki broj reprezentativaca, igrača koji su napavili zavidne inostrane karijere. Ipak, to je istorija, jer poslednjih godina kako je krenuo sunovrat belog broda, tako se raspao i rad mlađih selekcija. Odlazila su deca, treneri, uslovi za rad nepodnošljivi, Sloga je izgubila bitku sa novim vremenom, trendovima u fudbalu i sve većim brojem škola fudbala.

Posao koji sam preuzeo sa ljudima koji će mi pomagati je takav da zahteva vreme. Preko noći ništa ne može. da se vratimo na staze stare slave, kada su u pitanju mlađe selekcije, na način kako ja to planiram i vidim, treba nam minuimum tri godine. Neke stvari smo odmah promenili ili ćemo ih menjati u korenu, efekat tih poteza će brzo biti vidljiv, ali za postavljanje stabilnog i čvrstog temelja trebaće nam par godina. Spremni smo na to i radićemo maksimalno koliko možemo.

U protekloj sezoni Sloga je nastupala sa dve mlađe selekcije. Omladinci su ipak zadržalin status člana Kvalitetne lige Zapadne Srbije, dok su kadeti ispali u niži rang.

Novina je da ćemo u ovoj sezoni imati ponovo pionire u takmičenju. To je izuzetna generacija fudbalera i sa njima ću raditi lično. Omladince će voditi Miljan Đurović, dok će sa kadetskom selekcijom raditi Petar Marinković i Marko Đorđević. Koordinator omladinske škole je Aleksandar Eldić. U pitanju su veoma mladi i perspektivni treneri, što nam je bio jedan od važnijih kriterijuma. Naravno, svi ćemo biti u službi Sloge i zajednički ćemo raditi kako bi sutra stigli do željenog cilja.

Najveći problem Sloge biće infrastruktura, klub ima samo jedan teren?

Tačno. Sve aktivnosti su vezane za Gradski stadion, ali i na tom planu je predsednik Mijatović bio vrlo agilan. Pored balona Internacionalne fudbalske akademije „Titan“, uskoro će biti izgrađen još jedan teren,a Sloga će dobiti i prateći klub, tako da treba očekivati da u ovoj godini rešimo pitanje terena za treninge i odigravanje utakmica.

Svestan je naš sagovornik sa je Sloga na početku velikog posla i da je čeka mnogo prepreka.

Biće jako teško, moramo biti spremni na sve nevolje kojih će biti. Radom i ponašanjem vratićemo veru u Slogu, povratiti njen ugled,a to je prvi uslov da bi deca ponovo imala želju da obuku beli dres. Očekujem da ćemo za par godina biti klub koji će okupljati najbolje i najtalentovanije fudbalere iz Kraljeva i okoline,a onda za budućnost Sloge ne treba brinuti – zaključuje Rašo Babić direktor Slogine omladinske škole.

Rašo Babić je zimus iz ruku dr. Predraga Terzića, gradonačelnika Kraljeva dobio priznanje za najboljeg trenera u 2018. godini

Koliko je povratak Babića važan za Slogu govori i podatak da je 42.- godišnjak najbolji sportski trener grada Kraljeva za 2018. godinu u izboru Sportskog saveza Kraljeva. Priznanje mu je uručio lično dr. Predrag Terzić, gradonačelnik grada na Ibru.

ZAHVALNOST KIKERU!

Pre četiri godine Rašo Babić je napustio Gradski stadion i skrasio se kao trener 200 metara dalje, na stadionu kod Ložionice, u redovima Kikera.

Velika zahvalnost Radu Todoroviću, Goranu Dragićeviću i svim ljudima u Kikeru. Proveo sam predivne četiir godine, mnogo uspeha, pobeda, pehara, vrhunskih ostvarenja. Radio sam na stvaranju igrača koji su sada u našim najboljim klubovima, a kroz rad u Kikeru i ja sam postao bolji i pismeniji trener. To se ne zaboravlja. Takođe, poklopilo se da sam kroz rad u Kikeru stigao i do reprezentacije Srbije, tačnije dve i po godine sam bio u stručnom štabu selekcije 2000. godišta, a sada sam godinu i po dana sa selekcijom 2002. godište. Nosim predivne utiske iz Kikera i iskustvo koje sam stekao primeniću i na novom poslu – posebno ističe Rašo Babić.