XS
SM
MD
LG

Alliance savladao Gambit; PSG.LGD nemilosrdan protiv OG-a

Izvor: RUR Esports

Najavili smo danas veliki okršaj između Alliance-a i Gambit i da će pobednik istog obezbediti poslednje preostalo direktno mesto na Dota 2 Internationalu. Iako je Gambit imao prednost domaćeg terena, Alliance je samo još jednom dokazao svoj napredak, pošto su uspeli da pobede rezultatom 2-0. U drugom meču lowet bracketa, PSG.LGD je bez problema savladao oslabljeni OG, koji je igrao bez kapitena Johana ”n0tail” Sundstajna.

U prvom duelu dana sastali su se finali prošlogodipnjeg Internationala. Od početka videli smo da je kineska ekipa želela osvetu, pa je u prvi meč ušla veoma agresivno. Uzimali su kilove na svim delovima mape, što nateralo OG da igra veoma defanzivno. LGD je igrao sigurno i u 43. minutu konačno su probili odbranu svojih protivnika. Druga partija je ipak bila mala drugačija. OG je bolje startovao, ali sitne greške su ih polako koštale prednosti. LGD je čekao svoju šansu, da bi oko 30og minuta potpuno preokrenup stvar u svoju korist. OG više nije znao kako da se pvorati pa su par minuta kasnije otkucali ”GG”.

Iako su se u drugom okršaju dana sastale dve na papiru slabije ekipe, ovaj meč je bio od znatno većeg značaja, pošto bi pobednik istog obezbedio direktan plasman na najveći gejming događaj godine. Prvi meč pripao je Šveđanima, koji su ovaj meč dobili boljim pikovima. Sve je išlo u njihovu korsit, pa za je sa nešto više od 30 minuta Alliance poveo. Drugi meč je bio potpuno drugačiji. Ekipe su sat vremena konstantno smenjivale prednost, ali sve se svelo oko poslednje borbe u kojoj je jedino Morphling imao spreman buyback. To je omogućilo Alliance-u da uđe mirnije u poslednji fatj i brzo posle toga stavi tačku na ovaj meč.

Ovom pobedom Alliance je obezbeddio plasman na International i neće morati da brinu oko dodtanih kvalifikacija. Sutra će se sastati sa Virtus Proom, ali verujem da će oni poptuno rasterećeni ući u taj meč, pošto su svoj cilj upravo ostvarili. U međuvremen OG je objavio vest da je sve u redu sa n0tailom, pa će oni sada polako moći da se odmore i krenu da se spremaju za TI.