XS
SM
MD
LG

AdreN potpisao za AVANGAR

Izvor: RUR Esports

Nakon što je prestižna esports organizacija Faze Clan posle brojnih neuspeha koje su doživeli rešila da svog igrača Finn “Karrigan” Andersena stavi na transfer listu i time ga izbaci iz tima, postavljalo se pitanje ko će biti doveden na njegovo mesto. Nismo dugo čekali na tu informaciju, jer je posle samo nekoliko dana HLTV objavio da se ovoj multinacionalnoj organizaciji pridružuje Kazahstanac Dauren “AdreN” Kystaubayev. Dvadesetdevetogodišnji igrač je u Faze-u proveo 5 meseci i zajedno sa svojim saigračima podigao dva trofeja na turnirima: ELEAGUE CS:GO Invitational kao i BLAST Pro Series Miami, nakon čega se iz nama nepoznatih razloga i on našao na transfer listi slobodnih igrača.

Od kako je napustio Faze Clan AdreN nije bio angažovan kao član ni jednog profesionalnog tima sve do danas dok nam od HLTV-a nije stiglo zvanično saopštenje da je on potpisao za kazahstanski AVANGAR čime se vraća na domaću CS:GO scenu. AdreN je u tim stigao kao zamena za igrača Bektiyar “fitch” Bahytov-a koji se ovog ponedeljka našao na listi slobodnih igrača. Ovim transferom AVANGAR je kompletirao svoj sastav za predstojeći StarLadder Major.

Adren je u svojoj karijeri učestvovao na 10 Major-a, od čega je 6 puta uspeo da se izbori za playoff fazu, a jednom čak i pobedi u LAN završnici sa Gambit-om gde se kući vratio sa titulom MVP-a ovog turnira. Kada se njegova statistika uzme u obzir, ni malo nas ne čudi što AVANGAR polaže velike nade u njegov transfer i nada se da će im upravo Adren biti karika koja je nedostajala da se popnu više od #13 pozicije na HLTV rang listi koja im je za sada najuspešnija.

AVANGAR je svog novog igrača predstavio jednim složićemo se veoma kul videom.