XS
SM
MD
LG

Petar Divić vodi kraljevačke "bele"

Fudbaleri kraljevačke Sloge igraće na srpskoligaškom "Zapadu“, prvi put posle tri godine, a tu odluku nadležnih organa fudbalskog saveza u klubu iz Industrijske ulice su dočekali spremno. Ambiciozni predsednik Aleksandar Mijatović povlači mudre poteze sa ciljem da Sloga više nikada ne doživi sudbinu da zaigra u četvrtoj ligi.

Samo dve nedelje po završetku sezone veoma su žive aktivnosti čelnog čoveka Sloge i njegovih saradnika. Popularni "beli" danas su dobili novog šefa struke i prva pojačanja, a to govori da u klubu ozbiljno prilaze obavezama za novu sezonu.

Stisak ruke za novi posao - Petar Divić i Aleksandar Mijatović

Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem i da predstavim Petra Divića kao novog šefa struke. Nekada najbolji golgeter u tri lige naše zemlje, što je rekord koji još nije srušen, svoju trenersku karijeru je vezao za rodno Pančevo i matični Dinamo, ali i za OFK Beograd i sve selekcije "romantičara". Brzo smo se dogovorili, stari smo prijatelji, tako da nije bilo dileme. Smatram da Peca Divić najbolje može da realizuje ono što planiram sa Slogom u narednom periodu, jer ništa ne radimo usiljeno, planiramo svaki korak, pravimo čvrst temelj za budućnost – kaže Aleksandar Mijatović predsednik kraljevačke Sloge.

Novi strateg "belih" je sa oduševljenjem i optimizmom prihvatio novi posao.

Za mene novi izazov za koji sam spreman. Radio sam u srpskoligaškom fudbalu u Beogradu i Vojvodini, a sada dolazim u dobru sredinu i u izuzetno jaki "Zapad“. U Kraljevu sam bio samo jednom, igrao sam za pančevački Dinamo u drugoligaškoj konkurenciji. Ovo mi je drugi put da sam kraj Ibra i želja je da ostanem duže i ostvarim postavljene ciljeve. Acu Mijatovića dugo poznajem, svidela mi se ideja koju ima, način kako rukovodi klubom i zato sam i prihvatio posao. O timu i ambicijama ćemo više pričati kada počenu pripreme i kada vidim kvalitet sastava. Ovaj kraj je rasadnik fudbalskih talenata i reprezentativaca, ozbiljan fudbalsak imena su potekla iz Sloge i moramo da je vratimo tamo gde pripada – naglasio je u svom prvom obraćanju Petar Divić, šef struke kraljevačke Sloge.

Pre podne još nije bilo gotovo, a predsednik "belih" je imao nova iznenađenja. Kao prva pojačanja za novu sezonu predstavljeni su fudbaleri iz Novog Pazara Kenan Ragipović i Sead Hadžibulić. Ragipović je godinama najbolji fudbaler i kapiten Novog Pazara, ozbiljan, iskusan igrač koga bi svaki klub poželeo.

Dobio sam poziv iz Kraljeva, obavio razgovor sa predsednikom Mijatovićem, svidelo mi se kako je sve predstavio, kakve su namere kluba i šta od mene očekuju. Brzo smo se dogovorili i radujem se što ću uskoro nositi beli dres. Daću sve od sebe da pomognem da vratimo Slogu na staze stare slave, to je klub koji je svuda poštovan i koji po svemu kako sada radi ide pravim putem – naglasio je Kenan Ragipović, buduća "osmica" Sloge.

Prva pojačanja Sloge za novu sezonu stigla iz Novog Pazara - Kenan Ragipović i Sead Hadžibulić

Uloga rasnog golgetera Sloge u novoj sezoni pripašće Seadu Hadžibuliću, dug je spisak timova u zemlji i inostranstvu gde je nastupao i svuda se proslavio golovima.

Proteklu sezonu sam proveo u Jošanici, dakle igrao sam na srpskoligaškom "Zapadu" i svestan sam koliko Slogu čeka težak zadatak. Prihvatio sam poziv iz Kraljeva, veoma ozbiljna priča, a Sloga se polako vraća na pozicije koje poslednjih godina izgubila. Volim izazove, a nositi Slogin dres i pomoći da ostvari što bolje rezultate za mene je veliki ispit. Takođe, mnogo mi je drago što je danas postavljen i Petar Divić za trenera, ubeđen sam u odličnu saradnju i verujem da će i rezultati biti prema očekivanju – mirnim glasom priča Hadžibulić.

Pored pomenutih, novi igrač Sloge je i Andrija Savić iz beogradskog Rada, od koga kraj Ibra mnogo očekuju. Iz redova Apolona 2018 iz Kovača, na Gradski stadion su vraćeni odlični mladi igrači Jovanović i Grujić. Spisak nije konačan, navijači očekuju još neko zanimljivo pre podne od strane predsednika Mijatovića. Kada su u pitanju odlasci, grad na Ibru su napustili imenjaci Stefan Tomić i Stević. Novi šef struke prozivku i prvi trening je zakazao za 4. juli na Gradskom stadionu.

ZAHVALNOST TASIĆU

Predsednik Sloge Aleksandar Mijatović nije propustio priliku da se zahvali dopsadašnjem treneru "belih" Goranu Tasiću.

Uradio je veliki posao. Došao je u klub kada to niko nije hteo, maksimalno se posvetio obavezama, imao je veoma težak zadatak, radio u teškim uslovima i mnogo doprineo povratku Sloge među srpskoligaše. On nema licencu da vodi tim u Srpskoj ligi, ali ostaje u klubu, dobiće nova zaduženja. Pokazao je kako se voli Slogin dres i kako se poštuje grb kluba i pravi je primer za generacije igrača koje dolaze – napomenuo je Aleksandar Mijatović.


Gruža 0 : 3 Šumadija 1903
Sloga 3 : 1 Apolon 2018
Sušica 2 : 1 Šumadija (T)
Vodojaža 3 : 0 Karađorđe
Polet 1 : 0 Bane 1931
Real 4 : 2 Novi Pazar 1928
Trepča 4 : 0 Goč
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sušica 26 19 6 1 63
2 Sloga 26 17 4 5 55
3 Trepča 26 13 5 8 44
4 Šumadija 1903 26 12 5 9 41
5 Vodojaža 26 11 4 11 37
6 Polet 26 11 3 12 36
7 Šumadija (T) 26 10 3 13 33
8 Gruža 26 10 2 14 32
9 Novi Pazar 1928 26 9 5 12 32
10 Apolon 2018 (-1) 26 9 5 12 31
11 Bane 1931 (-1) 26 9 5 12 31
12 Real 26 9 4 13 31
13 Goč 26 9 1 16 28
14 Karađorđe 26 6 4 16 22