XS
SM
MD
LG

Krenuo Velikan

Krenuli sa pripremama, igrači Borca iz Banjaluke.

Fudbaleri Borca “upalili su motore” za predstojeću premijerligašku sezonu, koja počinje 20. jula. Novoizabrani šef stručnog štaba Branislav Krunić obavio je danas prozivku igrača, a potom i prvi trening i to na glavnom terenu Gradskog stadiona.

Pod njegovom komandom crveno-plavi će se u gradu na Vrbasu pripremati do 23. juna, kada će krenuti na Zlatibor, na drugi dio priprema koji će trajati do 7. jula. Na putu do srpske planine Borčevi fudbaleri će odigrati prijateljski meč sa rivalom iz bh. elite Tuzla sitijem, dok će na konačnoj destinaciji biti odigrane ukupno četiri utakmice.

Određenih promjena u igračkom kadru svakako već ima. Prvi novi igrač koji je zadužio crveno-plavu opremu jeste Ivan Crnov, nekadašnji krilni napadač, između ostalog, Zrinjskog, Širokog Brijega, Željezničara i Krupe. Za sada je poznato da za Borac u narednoj sezoni neće igrati Delimir Bajić, Stefan Dujaković, Nikola Mojović i Aleksandar Popović, kojima je istekao ugovor, dok je sporazumno raskinuta saradnja sa Dejanom Zarićem i Kenanom Topolovićem. Ugovor je na kraju sezone istekao i Demiru Jakupoviću i Đorđu Ćosiću, ali je isti produžen na još godinu dana.

Treba, svakako, reći i da se nekoliko fudbalera nalazi na probi, a u narednim danima, odnosno do puta na Zlatibor, trebalo bi da bude poznata njihova sudbina u klubu iz Platonove ulice. Jedan od njih je vezista iz Malija Dieudone Gbakle, koji je sa reprezentacijom te zemlje do 20 godina na Svjetskom prvenstvu 2015. godine na Novom Zelandu osvojio bronzanu medalju, postigavši pri tome dva gola. Rođen je 20. decembra 1995. godine, a u svojoj zemlji je nastupao za Bamako i Bakariđan. Uslijedila je potom seoba u B tim francuskog Lila, odakle je prešao u Mec, a dalje su slijedili Genčlerbirligi, Manisaspor, Po (Francuska) i Zagreb.

Na prvom treningu danas se pojavio i Argentinac Gvido Lopez Leon, koji takođe igra u veznom redu. Rođen je 27. januara 1998. godine, bio je član nekoliko argentinskih klubova poput River Plejta, Njuels Old Bojsa i Independientea, a posljednji klub u karijeru bio je mu TOŠK iz Tešnja, za koji je u prošloj polusezoni odigrao 4 utakmice.

Na prvom zajedničkom okupljanju Kruniću, kojem će prvi pomoćnik biti Darko Maletić, odazvali su se: golmani Nemanja Trkulja, Marko Savatović i Luka Damjanović, te igrači Siniša Dujaković, Đorđe Ćosić, Nemanja Lekanić, Aleksandar Pajčin, Nebojša Runić, Nemanja Janičić, Bojan Batar, Marko Kujundžić, Vladimir Arsić, Miloš Žeravica, Aleksandar Radulović, Stojan Vranješ, Bojan Burazor, Vladan Danilović, Zoran Milutinović, Almedin Ziljkić, Demir Jakupović, Ivan Crnov, Igor Aničić, Saša Kajkut, Milan Šikanjić i Vaso Vuković.