XS
SM
MD
LG

Zvezda opet ubedljiva u večitom derbiju

Ragbisti Crvene zvezde bez premca su trenutno u srpskom ragbiju 13. U novom, 29. večlitom derbiju više nego ubedljiva pobeda crveno-belih protiv Partizana – 60:4 (28:4).

Kao najveći izazivači u domaćim okvirima aktuelnom šampionu Balkana i Srbije, crno-beli su na stadionu SC Inge na Zvezdari bili ravnopravan rival samo prvih nepunih deset minuta meča. Tačnije, već u 8. minutu posle greške Bobana Jankovića, Petar Milanović postigao je prvi od ukupno čak 11 eseja za Zvezdu.

Posle prvog, usledila su odmah i dva nova vezana poentiranja crveno-belih, a strelci su bilii Vuk Štrbac i Australijanac Darsi Etriht. Sa stečenom dvocifrenom prednošću (18:0), Zvezdaši su se malo opustili, ipak nedovoljno da se napadi večitog rivala završe sa poenima.

Potom su do kraja poluvremena crveno-beli postigia još dva eseja. Najpre je Petar Milanović u 33 minutu postigao svoj drugi esej na utakmici, a zatim i kapiten Volislav Dedić tri minuta kasnije. Ipak, Partizan do pauze postiže esej, koji se ispostavilo da je utešni. Strelac je bio Mihailo Ilić.

U nastavku Zvezda je još šest puta poentirala – Milanović je komplentirao het-trik, dok je Vuk Štrbac oba svoja eseja zabeležio u drugom delu. Prvak Srbije tako je nastavio dominaciju u srpskom ragbiju 13, pošto je poslednji poraz od domaćeg kluba zabeležio 18. novembra 2017 godine u finalu Balkanske Super Lige i to upravo od Partizana. Od tada ovo je bio deseti večiti derbi i sve pobede ostvarili su crveno-beli.