XS
SM
MD
LG

FURIA savladala Astralis na njihovom terenu; North napravio ogroman preokret proitv MIBR-a

Izvor: RUR Esports

Danas je počela završnica sedme sezone ECS Lige, gde smo u četiri uvodna meča dobili dva velika iznenađenja. Dan je otvorila brazilska Furia, koja je nastavila sjajnu formu, savldavši Astralis na Nuku, gde su do skoro bili nepobedivi.

Iako je Nuke najbolja mapa za Furiu, svi znamo o nepobedvoj seriji, koju je danska ekipa napravila na toj mapi. Nakon što nisu izgubili 31. meč za redom, sada su vezali dva poraza. I pored toga što je Furia u odličnoj formi, očekivala se sigurna pobeda Astralisa, koja je delovala neizbežno pri rezultatu 14-9. U tom trenutku nikada ne bismo rekli da će Brazilci napraviti povratak, ali sjajni potezi Kscerata, doneli su im veliku pobedu. Ključna runda bila je pri rezultatu 14-14, kada je Kscerato u 1v1 situaciji savladao majstora ovakvih situacija, Xyp9x-a. Nakon toga Furia je iskoristila momentum, pa su bez problema stavili tačku na meč u poslednjoj rundi.

Dok su NRG i Vitality bili sigurni u svojim mečevima, MIBR nije uspeo da privede meč kraju, iako su imali prednost od 14-3. Brazilci su meč započeli na CT strani, koja je uvek bila jača na Infernu. Osim dve uvodne runde, na startu meča, Danci su delovali potpuno nespremno, sve do poslednje runde u prvom poluvremenu, kada su smanjili rezultat na 12-3. U drugom poluvremenu MIBR uzima prve dve runde, i tada smo svi pomisli da je meč gotov, ali North je očigledno bio spreman da se bori. Osvojili su 12 od poslednjih 13 rundi i samim tim su obezbedili produžetke. Ipak, ekipe su nastavile da igraju izjednečeno, sve dok North nije prelomio u trećem produžetku, rezultatom 25-23.

Danas će se odigrati još dva duela, koja će odlučiti prva dva člana plej-of faze, dok će se sutradan odigrati i svi ostali mečevi grupnog dela takmičenja.