XS
SM
MD
LG

Prva utakmica u istoriji ženskog futsala u Srbiji odigraće se u Zrenjaninu

Foto: Sa treninga u hali Medison

Ženska futsal reprezentacija odigraće prvu utakmicu u istoriji ženskog futsala u Srbiji, a čast da ih ugosti pripala je gradu Zrenjaninu. Turnir počinje 28. maja u 17 časova utakmicom između Češke i Slovačke, zatim od 20 časova nastupaju naše futsalerke protiv Slovenije, ulaz za sve posetioce u Kristalnoj dvorani  je slobodan uz mogućnost dobrovoljnog priloga za akciju “Sportom za bolje sutra”.

Povodom utakmice naše ženske reprezentacije danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare na kojo su govorili Simo Salapura pomoćnik gradonačelnika, selektor Dejan Majes i kapiten Marija Armuš.

Selektor Dejan Majes rekao je da mu je izuzetna čast što je gost u našem gradu i istakao da je utakmica između Srbije i Slovenije u Kristalnoj dvorani prva u istoriji ženskog futsala u Srbiji.

Za reprezentciju Srbije nastupa i Marija Vuković rođena Zrenjaninka, koja je iz našeg grada otišla 2001 godine i sada nastupa za  ženski fudbalski klub Požarevac, koji je  već 12 godina u samom elitnom rangu, Super ligi Srbije za žene.

Pored našeg grada domaćini ovog međunarodnog turnira koji se održava od 28. do 31. maja biće  Novi Bečej i Kikinda.

Raspored utakmica: utorak, 28. maj, Kristalna dvorana: Češka – Slovačka (17.00) Srbija – Slovenija (20.00). Sreda, 29. maj Novi Bečej, SRC Jedinstvo: Češka – Slovenija (17.00) Slovačka – Srbija (20.00). Petak, 31. maj, Kikinda, hala „Jezero”: Slovačka – Slovenija (17.00), Srbija – Češka (20.00).