XS
SM
MD
LG

Nije reagovao FS RS jeste Crnadak

Pre nekoliko dana objavili smo vest da se na trofeju lige Evrope našla ratna zastava tadašnje Bosne i Hercegovine.Pitali smo se hoće li neko reagovati. Nemamo informaciju da je po tom pitanju nešto uradio Fudbalski savez Republike Srpske i Fudbalski savez Bosnhe i Hecegovine,ali jeste Igor Crnadak. Njegovo pismo Aleksandruz Čeferinu, predsedniku UEFA objavljujemo u potpunosti, a nna ovom linku možete pogledati naš tekst i ratnoj zastavi.

„Dužan sam da reagujem nakon što sam u medijima vidio fotografiju trofeja koji se dodjeljuje pobjedniku UEFA Lige Evrope, a na kojoj se nalazi ratna zastava BiH. 

Naime, to je zastava koja simbolizuje samo jedan narod, a vrijeđa druge narode koji žive u BiH. U BiH žive Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali, a zastava na postolju pehara je ratna zastava, korištena tokom građanskog rata u BiH - od 1992. do 1995. godine. 

Dejtonski mirovni sporazum iz novembra 1995. donio je mir, a BiH je zvaničnu zastavu dobila 1998. godine. 
U BiH svi narodi koje žive vole fudbal, ali ratna zastava sa pehara vrijeđa mnoge. 



Nadam se da je u pitanju nenamjerna greška, pa Vas molim da prije finalne utakmice UEFA Lige Evrope 29. maja ispravite nepravdu i u postolje pehara utisnete zvaničnu zastavu BiH, jer ova koja se sad nalazi na trofeju to nije“. 

Ministarstvo inostranih poslova BiH o pismu u vezi sa ovim slučajem informisalo je i članove Predsjedništva BiH.

Igor Crnadak