XS
SM
MD
LG

Partizanu Kup Srbije

Gol odluke

Partizan je četvrti put uzastopno osvojio Kup Srbije, ovoga puta protiv večitog rivala pobedom u finalu, na stadionu „Rajko Mitić”

 Partizan je sjajnom igrom na stadionu „Rajko Mitić” osvojiop Kup Srbije, četvrti put uzastopno. Crno-beli su bili daleko motivisaniji, borbeniji, na kraju i konkretniji, te će sa najvećeg srpskog stadiona zasluženo u komšiluk poneti pehar, kojim su spasili sezonu.

Trenutak odluke dogodio se u 13. minutu, posle bespotrebnog prekršaja StojkovićaPartizan je dobio slobodan udarac, odlično je centrirao iskosa sa leve strane Pantić, Borjan je zaplivao u prazno, a Ostojić glavom ubacio loptu u praznu mrežu.

Tok meča:

0` Sastavi oba tima uglavnom očekivani, treneri Vladan Milojević i Savo Milošević izveli su ono najbolje čime trenutno raspolažu, bez ikakvih iznenađenja.

14` GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Kakve dve gluposti igrača Crvene zvezde! Najpre je bez ikakve potrebe Filip Stojković faulirao Uroševića, pritom se i bunio kod sudije Simovića, koji je lako mogao da mu pokaže žuti karton zbog toga. Pantić je izveo sčobodan udarac iskosa sa leve strane, Borjan je zaplivao u prazno, a Ostojić lako umakao Stojkoviću, te je glavom na svom oproštajnom meču lako ubacio loptu u praznu mrežu – 0:1.

19` Druga prilika za Partizan na meču, Zdjelar je odlično proigrao Tošića, ovaj jer ušao u šesnaesterac, stvorio priliku za šut, ali je Borjan odbranio njegov udarac sa desetak metara.

23` Posle napada Zvezde, ponovo smušenog, sevnula je kontra Partizana, ponovo je Tošić umakao odbrani crveno-belih, potom i šutirao sa 18 metara, ali preko gola Zvezde.

26` Fantastična akcija razigranog Partizana, Tošić je čekao saigrača da se ubaci na desnoj strani, kad već nije dobio podršku prebacio je odbranu Zvezde, a sa desetak metara Đorđe Ivanović je makazicama, iza glave, zahvatio loptu, ali je šutirao pravo u Borjana.

33` Ponovo ista kombinacija Tošića i Ivanovića, ponovo je Bambi prebacio čitavu odbranu Zvezde, ponovo je napadač Partizana izbegao ofsajd zamku, ali je Borjanovoga puta na vreme istrčao i otklonio opasnost.

34` Sjajan pokušaj Danila Pantića, iskosa sa leve strane, sa 22-23 metra je opalio po lopti, Borjan je krajnjim naporom izbio u korner.

37` Prva prilika za Zvezdu, Stojković je vrlo dobro centrirao sa desne strane, Pavkov je odlično skočio, šutirao glavom, ali pravo u Stojkovića.

41` Zdjelar je srušio Jovančića, na 25 metara od svog gola, Zvezda je dobila slobodan udarac i šansu da ugrozi Stojkovića. Šutirao je Marin, ali je pogodio samo živi zid.

42` Tek prvi korner za crveno-bele. Izveo ga je sa desne strane Marin, sam kao duh bio je Savić, ali je očajno šutirao glavom sa sedam metara, na loptu je potom natrčao Marin, ali je iz nemoguće pozicije, gotovo iz „mrtvog ugla”, promašio.

44` Koliko očajno igra Zvezda najbolje ilustruje podatak kad je Milunović, neometan, sa svoje polovine umesto preciznog pasa, poslao loptu u aut, na zaprepašćenje Marina.

45` Četvrti sudija je pokazao minut nadoknade. U dodatnih 60 sekundi nije bilo uzbuđenja, sudija Simović je poslao igrače oba tima u svlačionicu.

46` Grub start Aleksandra Šćekića na Jovančiću, zasluženo je dobio žuti karton. Bila je to prva javna opomena na meču.

51` Prva izmena u Crvenoj zvezdi, Aleksa Vukanović, junak prethodnog prvenstvenog večitog derbija je na terenu, Milojević je van igre poslao Jovičića.

60` Odličan potrez Vukanovića, prebacio je loptu preko odbrane Partizana ka Pavkovu, ali je napadač Zvezde za malo zakasnio.

69` Nema kud Vladan Milojević, van terena je Mohamed El Fardu Ben, u igri mladi Dejan Joveljić.

74` Prva izmena kod crno-belih, umesto Ivanovića Savo Milošević je na teren polao debitanta u večitim derbijima, mladog Lazara Pavlovića.

78` Zaustavio je prekršajem Lazar Pavlović kontru Zvezde, potom i šutunio loptu posle faula, Simović mu je pokazao žuti karton.

79` Druga izmena Sava Miloševića, van igre je Urošević, na terenu je Zlatan Šehović.

83` Poslednja izmena kod domaćina, van terena je vrlo slabi Stojković, u igru je ušao Gobeljić.

84` Tek što je ušao, Gobeljić je faulirao Pantića, na 17 metara od svog gola. Šutirao je Tošić, živi zid Zvezde je odradio svoje, ali su crno-beli dobili korner.

90` Četvrti sudija pokazao je šest minuta nadoknade. Minut kasnije Tošića je zamenio Saša Ilić, koji će protiv Crvene zvezde završiti fudbalsku karijeru.

90+4` Javna opomena i za Strahinju Pavlovića.

Crvena zvezda – Partizan 0:1 (0:1)

Strelac: 0:1 – Ostojić u 13. minutu.

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: -. Sudija: Novak Simović. Žuti karton: Rodić (Crvena zvezda), Šćekić, L. Pavlović, S. Pavlović (Partizan).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković (od 83. Gobeljić), Savić, Milunović, Rodić, Jovančić, Jovičić (od 51. Vukanović), Ben (od 69. Joveljić), Marin, Ivanić, Pavkov.

PARTIZAN: Stojković, N. R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević (od 79. Šehović), Šćekić, Zdjelar, Tošić (od 90+2. Ilić), Pantić, Ivanović (od 74. L. Pavlović), Rikardo.