XS
SM
MD
LG

NBA: Toronto nakon dva produžetka smanjio na 2-1

Košarkaši Toronta savladali su Milvoki nakon dva produžetka sa 118-112 te su smanjili vodstvo Baksa na 2-1.

Toronto je sjajno otvorio susret. Bili su izuzetno raspoloženi napadački. Postigli su 30 poena u prvom periodu i imali devet poena prednosti. Drugi period bio je sjajan sa obje strane. I jedni i drugi su imali dobrih momenata ali je Toronto održavao svoju prednost. Na kraju su sa vodstvom 58-51 otišli na odmor.

Milvoki je izašao na teren u nastavku sa mnogo više energije. Defanzivno su bili izuzetno moćni i Toronto se morao namučiti za svaki poen. Kroz dobru odbranu, Baksi su prišli na samo dva poena zaostakta, pred poslednji period. Poslednji period bio je pravi plej of period. Velika borba u kojoj su odbrane bile bolji dio tima. Baksi su na kraju uspjeli nadoknaditi minus i u neizvjesnoj završnici poenima Midltona izborili su produžetak.

I prvi produžetak bio je izuzetno tvrd. Vodili su domaći 103-99 ali su Baksi uspjeli izboriti novi produžetak. Prvo je Brogdon pogodio za dva a potom je i Hil realizovao oba slobodna bacanja. U dodatnih pet minuta ipak se bolje snašao Toronto. DO rezultata 110-109 za Raptorse, gosti su se držali. Tada Toronto pravi seriju 6-1 i odlazi na nedostižnih +6.

Toronto do pobjede predvodio je Lenard sa 36 poena i devet skokova dok je Hil predvodio Milvoki sa 24 poena.

Foto: Forbes