XS
SM
MD
LG

Još jedna Palotina žrtva, veliki De Rosi završava karijeru

Da je moderni fudbal izgubio pravu vrijednost često smo svjedoci. Najbolji primjer je Roma gdje jedan čovjek, zarad samo njemu znanih razloga, tjera legende kluba u penziju.

Foto: Chiea Di Totti

Džejms Palota kada je stigao u Romu obećavao je sve i svašta. Od titule u Italiji pa do borbe za titulu i u LŠ. Nekoliko godina kasnije vidi se da su to bile samo puste priče a posljedice Palotinog boravka u Romi su veoma loše.

Prvo je zajedno sa Spaletijem otjerao najvećeg što je Roma imala u penziju. Jeste Toti ušao u godine ali i sa 40 je igrao bolje od 90% igrača Rome. Umjesto da smijeni trenera koji nije dao prostor Totiju, Palota je vješto stajao po strani. Jeste Toti dobio mjesto u upravi po završetku karijere ali volio bih vidjeti šta bi navijači Rome radili Paloti da nije bar to uradio.

Nakon što je otjerao Totija, ljetos je otjerao i Rađu Najgolana ali njega je otjerao u Inter. Nije Rađa karijeru počeo u Romi ali je ostavljao srce na terenu u svakoj utakmici. Najtužnije u cijeloj priči da je prodat za siću ako gledamo bar današnje uslove.

Ali rastjerivač Palota ni tu nije stao. Sada je otjerao i Danijelea De Rosija u penziju jer mu nije htio ponuditi novi ugovor. Sigurno da je De Rosi mogao odraditi još 2-3 sezone ali Amer nije tako mislio. Vidno je ljut De Rosi jer je odbio mogućnost da bude direktor Rome jer je rekao da bi pravi direktor igraču kao što je on, ponudio produženje ugovora.

Možda se pitate a li postoji neko ko odgovara Paloti ? E pa postoji. Vjerovali ili ne to je Aleksandar Kolarov. Palota mu garantuje mjesto direktora nakon igračke karijere. To nas dovodi i do jasnog zaključka, Paloti ne odgovaraju sposobni nego podobni. Kolarov je dokazao da je podoban jer je do kapitenske trake u reprezentaciji Srbije došao na osnovu pripadanja vladajućoj stranci u Srbiji.

U svakom slučaju jedna velika era Rome je gotova. Nikada više ''Vučica'' neće biti ista. U nedelju 26. maja ''Olimpiko'' će ponovo plakati kao i cijeli fudbalski svijet. Dvije godine nakon odlaska Totija u penziju, isto će uraditi i Danijele De Rosi.....