XS
SM
MD
LG

Još jedan biser na krovu - Cvetićanin i zvanično Zmaj!

Ono o čemu je fudbalska čaršija brujala zadnjih nedelja, sada je dobilo i zvaničnu potvrdu – jedan od najtalentovanijih evropskih igrača generacije rođene 2003. godine, Luka Cvetićanin, postao je novi igrač FK Voždovac!

Supertalentovani Cvetićanin dolazi u redove Voždovca kao slobodan igrač i već je neko vreme proveo je sa novim saigračima na treninzima i malo je reći da je atmosfera u Voždovcu na njega ostavila sjajan utisak.

– Voždovac je zaista klub u kojem se osećam fenomenalno i nema sumnje da je ovo prava sredina za moj dalji razvoj. Uslovi za rad koje klub ima su sigurno jedni od najboljih u Srbiji, i igrač ima sve što mu je potrebno da bi napredovao. Nakon razgovora sa direktorom Grkinićem i upoznavanja sa ekipom shvatio sam da klub funkcioniše kao porodica.

Kapiten kadetske selekcije Srbije imao je veliki broj ponuda, kako od domaćih, tako i inostranih klubova, ali je u dogovoru sa svojom porodicom prepoznao Voždovac kao klub u kojem mlad igrač može da dobije sve uslove da napreduje.

– I pored drugih ponuda, u dogovoru sa menadžerom i porodicom odlučio sam da je Voždovac pravi klub za mene kao mladog igrača, i po svemu onome što sam video do sada, siguran sam da nisam pogrešio. Jedva čekam da debitujem, i nadam se da ću u godinama koje dolaze ostaviti dubok trag u klubu i pomoći mu da ispuni evropske ambicije u sledećoj sezoni.

Generalni direktor Voždovca, Goran Grkinić ne krije zadovoljstvo što je još jedan biser srpskog fudbala odlučio da karijeru nastavi u Voždovcu.

– Sam dolazak Cvetićanina mnogo govori o ambicijama kluba u narednim godinama koje su, kao i uvek, najviše moguće. Presrećan sam što smo u dogovoru sa Lukinom porodicom i menadžerima Vladom i Igorom Gluščevićem napravili plan za dalji razvoj njegove karijere i zahvalan sam im na njihovoj iskrenosti i poštovanju koje je obostrano. Siguran sam da ćemo fudbalski biser koji nam je predat na čuvanje izbrusiti na najfiniji mogući način.

Nakon dolaska supertalentovanih Jovana Nišića, Marka Ilića i Strahinje Bošnjaka, Cvetićanin je još jedan iz plejade igrača sa fenomenalnim potencijalom, i Grkinić naglašava da Voždovac nije slučajno izbor najboljih mladih igrača.

– I pored mnogih ponuda iz inostranstva, Luka se odlučio za Voždovac, što dovoljno govori o perspektivi koju naš klub daje, na kraju krajeva, to smo videli i u slučaju Filipa Stuparevića koji je iz našeg kluba ostvario transfer u Votford. Voždovac je klub u kojem je sve podređeno napredovanju mladih igrača i uzbuđen sam već sada zbog onoga što nam donosi sledeća sezona na Krovu.

Mladi Cvetićanin mogao bi da debituje za Zmajeve već u nedelju u utakmici koju Zmajevi igraju protiv Spartaka iz Subotice u poslednjem kolu ovogodišnjeg prvenstva.


Spartak ŽK 2 : 1 Voždovac
OFK Bačka 0 : 1 Dinamo
Radnik 3 : 0 Mačva
Rad 1 : 1 Zemun
Konačna tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Radnik 37 13 8 16 28
2 Spartak ŽK 37 12 10 15 27
3 Voždovac 37 12 7 18 25
4 Mačva 37 10 11 16 25
5 Rad 37 7 12 18 23
6 Dinamo 37 9 6 22 23
7 Zemun 37 6 12 19 21
8 OFK Bačka 37 7 9 21 18