XS
SM
MD
LG

Dragan Đorđević pre vremena kod kuće

Odbojkaški trener, internacionalac Dragan Đorđević, završio je drugu sezonu na klupi Svahli Misurate pre vremena. Oružani sukobi u Libiji prekinuli su sportska dešavanja, pa se tako naš stručnjak vratio kući nedovršenog posla.

Sukoba u Libiji je bilo i ranije, ali poslednji su prilični, tako da je to uticalo na prekid sezone. Klub Svahli je ove sezone osvojio je devetu titulu prvaka Libije, bili smo baš dominantni i to kada je bilo najpotrebnije. Takođe smo učestvovali na Svearapskom prvenstvu gde smo zauzeli peto mesto i Sveafričkom prvenstvu gde smo bili četvrti. Generalno gledano, ponovili smo rezultat iz prethodne sezone – kaže Dragan Đorđević, odbojkaški trener iz Kraljeva.

Pozovi Djola radi titule - Dragan Đorđević sa drugom uzastopnom titulum Svahli Misurate

Da nije bilo rata, možda bi još jedan trofej završio u rukama našeg stratega?

Nije odigran završni turnir Kupa Libije. Sigurno da smo imali veliku šansu da ga osvojimo i realno smo vredeli duple krune, ali šta da se radi. Viša sila. U kontaktu sam sa ljudima iz kluba, mogu slobodno da kažem da sam imao dve dobre sezone u Libiji i Misurati, radom i rezultatima sam otvorio vrata za nove dolaske srpskih trenera.

Ceremonija uručivanja devete titule prvaka Libije odbojkašima Svahli Misurate

Libijsko prvenstvo nije za potcenjivanje?

Imaju dobru ligu. Svaki klub ima pravo na dva stranca, mi smo ove sezone imali dva Brazilca koji su evidentno opravili razliku. Na Afričkom klupskom prvenstvu u Egiptu morali smo da igramo sa jednim strancem i možda je to razlog da nismo osvojili medalju. Libijski šampionat je iz sezonu u sezonu bolji i kvalitetniji, zanimljiviji i neizvesniji, čemu su sigurno doprineli stranci, kako igrači, tako i treneri. Otuda druga uzastopna titula Svahli Misurate posebno dobija na težini.

Slavlje u Misurati posle novog šampionskog lovora

Za proverenog trenera nema odmora. U Kraljevu se posvetio OK Tehničar čiji je predsednik i osnivač, kao i pripremi za 13. izdanje odbojkaškog kampa u Mitrovom Polju.

Tehničar je prešao veliki put i uradio više nego što se očekivalo. Na drugoj strani, Kamp koji pravimo u Mitrovom Polju ima zavidnu tradiciju i svake godine se trudimo da uradimo više i bolje, da bi deca uživala. Verujem da ćemo biti uspešni i ovog leta, kapaciteti su skoro popunjeni i provešćemo još jedno lepo odbojkaško leto između Goča i Željina – zaključuje Dragan Đorđević, odbojkaški trener u iščekivanju novih izazova i poslova širom evropskih i svetskih meridijana.