XS
SM
MD
LG

Grafičar lako sa Borčanima

Vreme je praznika i darivanja, a Grafičar je danas poklonio gostima iz Borče četiri gola. Igra mačke i miša gde su domaći vrebali svaku grešku protivnika da kazne i u tome tek delimično uspevali. Što pobeda nije izražena većom razlikom krivi su napadač domaćih Cvetković i vratar gostujućeg tima Pavlović. 

Šta je sve mladi Cvetković promašio, moglo bi se svrstati u rubriku "verovali ili ne"! Našao se u čak osam izglednih prilika od kojih je pet puta bio sam ispred izvrsnog vratara Pavlovića koji bi ga svaki put nadmudrio.   

Grafičar je poveo rano, već u 7. minutu je posle lepo izvedenog kornera najviši u skoku bio Konatar i udarcem glave loptu poslao pod prečku. Nakon deset minuta igre Mrkela je iz gužve šutirao pravo u gostujućeg vratara. A onda se od 25. do 78. minuta ređaju šanse koje je propustio Cvetković, uz tu poslednju kada je volej udarcem sa ivice šesnaesterca uzdrmao prečku. Iz prvog poluvremena još treba izdvojiti nebeski skok Stojića i udarac kraj same stative gola BSK.

Samo što je počelo drugo poluvreme dosuđen je slobodan udarac za domaće, loptu je na 20 metara od gola postavio Veljko Nikolić, snažno šutirao, a ona je okrznula nekoga u živom zidu i prevarila gostujućeg vratara. Par minuta kasnije na povratnu loptu Gavrića divno je odreagovao Konatar i poslao u nebranjeni deo gola za vođstvo od 3:0. U 66. minutu se obrukao Stanojev kada sa dva metra, posle divnog dodavanja Cvetkovića, nije uspeo da loptu ugura u prazan gol. 

Zadnjih pola sata je počela da pada jaka kiša, a takvi uslovi su više pogodovali gostima iz Borče koji su preuzeli inicijativu i u tri navrata ozbiljno ugrozili Stankovića. Svoj šut su oprobali rezervista Pađen, a potom i Ahmetović, ali su bili neprecizni, dok je u 86. minutu Stanković briljantno odbranio udarac Ognjanovića sa par metara.

Rezervista Grafičara Strahinja Krstevski je u 87. minutu izašao sam ispred vratara gostiju, ali je Pavlović padom u noge otklonio opasnost. Tačku na "i" je u predposlednjem minutu stavio Daničić na lepo dodavanje Krstevskog, kada je loptu prosto zakucao u mrežu i postavio konačan rezultat utakmice.

Narednog kola u Lazarevcu se igra derbi prvenstva gde Kolubara dočekuje Grafičar i ta utakmica odlučuje o najverovatnijem putniku u Prvu ligu.

GRAFIČAR - BSK 4:0 (1:0)


STADION: Rajko Mitić - iza južne tribine. GLEDALACA: 250. GL.SUDIJA: Šegrt Jovan. POM.SUDIJE: Ivanović Nikola i Hajdukveljković Miloš. STRELCI: Konatar 7. i 53.min, V.Nikolić 50.min i Daničić 89.min (Grafičar).


GRAFIČAR: Stanković, Dabić, Konatar, Stojić, Marjanović (Milanović), Mrkela, Stanojev (Krstevski), M.Nikolić, Cvetković, V.Nikolić, Gavrić (Daničić).
BSK: Pavlović, Čočaj, Živić (Todorović), Dunjić, Miljković, Milović (Ognjanović), Ahmetović, Jovanović, Kastratović, Žmirić, Gojković.